ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Προσήλθε υπόλογος και αποχώρησε απολογούμενος


 Κάτσης - Γκαρά: Κυβέρνηση και Οικονόμου πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να διασύρουν συνεχώς τη χώρα

Η δυσκολία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα, εντείνεται καθημερινά. Πόσο μάλλον όταν αυτή τίθεται επιτακτικά και από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μάριου Κάτση (Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και της Αναστασίας Γκαρά (Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) σχετικά με τις ανησυχίες της Αντιπροέδρου της Κομισιόν, αναφορικά με την κατάσταση της Ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας, Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
πορεί ο κ. Οικονόμου να έδειξε μια κάποια αυτοσυγκράτηση και να μην έφτασε στο σημείο να διαψεύσει ακόμα και την Κομισιόν, όμως για άλλη μία φορά προσπάθησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα λέγοντας μισές αλήθειες και αποκρύπτοντας γεγονότα.
Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι πως ο κ. Οικονόμου στη χθεσινή συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα Διαφάνειας και Αξιών, κα. Βέρα Γιούροβα, προσήλθε υπόλογος και αποχώρησε απολογούμενος.
Πραγματικότητα, επίσης, είναι πως η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, «επέμεινε στη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στην κατανομή́ των δημοσίων πόρων, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής διαφήμισης», όπως ήταν φυσικό μετά το αλησμόνητο σκάνδαλο των Λιστών Πέτσα.
Πραγματικότητα είναι πως η κα. Γιούροβα «αναφέρθηκε στις ανησυχίες που αναδείχθηκαν από αρκετές εκθέσεις Οργανώσεων για την Ελευθέρια των ΜΜΕ πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένων και των νομοθετικών εξελίξεων σχετικά με την ποινικοποίηση της παραπληροφόρησης και τη διοίκηση του Εθνικού́ Πρακτορείου Ειδήσεων», ζητήματα που ο κ. Οικονόμου αρέσκεται είτε να διαψεύδει, είτε να κατηγορεί την Αξιωματική αντιπολίτευση για λαϊκισμό.
Όπως πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε «σχετικά́ με την ερευνά για τη δολοφονία του ερευνητή́ δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ και τη δράση για τη βελτίωση της προστασίας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα», για τα οποία η κυβέρνηση δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και μάλιστα αποτυπώνεται συγκεκριμένα και ξεκάθαρα στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Αντιπροέδρου της Κομισιόν.
Από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Οικονόμου - και δημοσιεύει το ΑΠΕ - τα παραπάνω σημεία απουσιάζουν πανηγυρικά. Πρόκειται για την καλύτερη και πιο άμεση επιβεβαίωση των ανησυχιών της Αντιπροέδρου της Κομισιόν, σχετικά με την κατάσταση της Ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας, όσο και για την παραπληροφόρηση, αλλά και τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Η Κυβέρνηση και ο κ. Οικονόμου πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν άλλο να κρύβονται και δεν μπορούν να διασύρουν συνεχώς τη χώρα. Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, αλλά και στη Βουλή για τις πρακτικές και τα ψέματα τους. Δεν θα τους επιτρέψουμε να πλήξουν κι άλλο την Ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία."