ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Αστυνομία στα πανεπιστήμια = Μπουρλότο στην πυριτιδαποθήκη


του Χρήστου Ξανθάκη 

Όταν ήμασταν στο Φυσικό Αθηνών πιτσιρικάδες και λέγαμε καμιά σοφία μεγάλη απ’ αυτές που λένε οι τινέητζερς, συμπληρώναμε με ύφος επιστημονικό: Κοίτα να δεις, δεν είναι θεώρημα. Είναι αξίωμα!Έτσι και στη ζωή, υπάρχουν κάποια πράγματα αυταπόδεικτα. Βλέπε τα κάτωθι, για παράδειγμα:
  • Δεν ανάβεις τσιγάρο στο πρατήριο βενζίνης.
  • Δεν ακουμπάς το ζεστό μωρό στο κρύο πλακάκι,.
  • Δεν κατουράς κόντρα στον άνεμο.
  • Κι ένα ακόμη, το πλέον αξιωματικό όλων:
  • Δεν βάνεις την αστυνομία στα πανεπιστήμια!
Δεν γίνεται παιδιά, δεν στέκει, δεν χωράει. Ακόμη και να δεχτούμε ότι είχε δίκιο το κτήνος ο Τσόρτσιλ και ότι δεν είναι θέμα ιδεολογικό αλλά φταίνε οι ορμόνες για την επαναστατική διάθεση των νέων και πάλι, καλό είναι να κρατάς χώρια τους ΜΑΤατζήδες από τους φοιτητές. Διότι το μίγμα είναι εκρηκτικό και τίποτε καλό δεν μπορεί να προκύψει από τη συνάντησή τους…

Βλέπε και τα χθεσινά στη Θεσσαλονίκη, όπου οι δυνάμεις της τάξεως πετάξανε κρότου λάμψης σε ευθεία βολή από απόσταση ενός μέτρου στους διαδηλωτές και όπου λίγο ήθελε να θρηνούσαμε θύματα τώρα. Από ένα μέτρο δεν το θες σε καμία περίπτωση να σου σκάσει στο κρανίο αυτό το πράγμα, ούτε και από πενήντα δηλαδή, αλλά αυτό το εξ επαφής, δεν παλεύεται με τίποτα. Και μπορεί να σου προξενήσει ζημιά ανεπανόρθωτη. Τα καλά της ζαρντινιέρας, σαν να λέμε…
Πάμε όμως να δούμε και το ιατρικό ανακοινωθέν για τον τραυματισμένο φοιτητή:
«Την Πέμπτη 26 Μαίου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.
Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί,εμβοές και ζάλη. Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου.
Τέλος εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς, έγινε και αξονική εγκεφάλου, από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Εξήλθε από το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή»
.

Με την ανακοίνωση της αστυνομίας δεν θα ασχοληθώ για να μην ανεβάσουμε θερμοκρασίες μέρες που είναι με μίνι καύσωνα, αλλά αξίζει τον κόπο να καταγράψω κάτι από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
«Να απαντήσει ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι στη ΝΔ, αλλά στην κοινωνία: Ο χώρος του ΑΠΘ που φύλαγαν οι αστυνομικοί για να μην γκρεμιστεί ξανά με βαριοπούλες, πρέπει να γίνει βιβλιοθήκη ή όχι;»
Αυτά είναι που μας απασχολούν παιδιά, αν πρέπει να γίνει η βιβλιοθήκη, όχι αν ο φοιτητής λίγο ήθελε για να μετοικίσει σε τόπο χλοερό. Τα ντουβάρια μας νοιάζουν, όχι οι ανθρώπινες ζωές και τα τραύματα.
  • Και να πεις ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πετάγανε μολότωφ; Όχι λέει το βίντεο.
  • Και να πεις ότι κρατάγανε και οι φοιτήτριες καδρόνια; Όχι λέει το βίντεο.
  • Και να πεις ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πετάγανε πέτρες; Όχι λέει το βίντεο.
  • Ένα πανό της συμφοράς είχανε μαζί τους, συν τις φωνές τους και τα σώματά τους. Και εισπράξανε κρότου λάμψης, στο ένα μέτρο…
Εν κατακλείδι; Εν κατακλείδι, η είσοδος της αστυνομίας στα πανεπιστήμια δεν είναι απλώς κακή είναι τρισάθλια ιδέα. Και αν δεν μπει ένα φρένο συντόμως στους εμπνευστές της (και σε αυτούς που εφαρμόζουν τις εμπνεύσεις, βεβαίως…), υπάρχει περίπτωση το στόρι να στραβώσει άσχημα, πολύ άσχημα. Και να ‘ταν για λεφτά, θα έλεγα δεν μας νοιάζει. Όταν όμως παίζεται η σωματική ακεραιότητα στον πάγκο του χασάπη, λυπούμαι αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών και τεχνασμάτων.