ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ποιοι δημοσιογράφοι τιμήθηκαν με το βραβεία του Ιδρύματος Μπότση


Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε τα δημοσιογραφικά βραβεία στους συντάκτες οι οποίοι διακρίθηκαν για την εργασία τους, την χρονιά που πέρασε. Η 37η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του ιδρύματος προαγωγής δημοσιογραφίας Αθ. Β. Μπότση, πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου. Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ένα συνολικό βραβείο προς όλους τους υγειονομικούς συντάκτες της χώρας, το οποίο παρέλαβε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου. «Καθένας προσωπικά και όλοι μαζί, κληθήκαμε να δώσουμε τη μάχη με έναν επικίνδυνο αόρατο εχθρό που απείλησε σοβαρά τη ζωή μας, την ελευθερία μας και τον ίδιο μας τον πολιτισμό. Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Με μεγάλη τόλμη, προσωπικό ρίσκο και αίσθημα ευθύνης, τίμησαν το ρόλο τους να ενημερώσουν την κοινωνία και αψήφησαν τον κίνδυνο», ανέφερε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.
Ανάμεσα στους συντάκτες οι οποίοι βραβεύτηκαν είναι οι:
 Νικόλας Βουλέλης, Πάνος Αμυράς, Νίκος Ευαγγελάτος, Ροδούλα Λουλουδάκη, Ρίτσα Μπιζόγλη, Χρήστος Μουλίνος, Βασίλης Νέδος, Σοφία Πατραμάνη, Νίκος Στραβελάκης, Νίκος Φελέκης και Ιορδάνης Χασαπόπουλος. 
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν δυο συντάκτες του ΑΠΕ-ΜΠΕ: ο Πέτρος Δημητρόπουλος που απέσπασε το βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ και η Μανιάνα Καλογεράκη που βραβεύτηκε για την ανάδειξη θεμάτων από την Κύπρο και τα Βαρώσια. 
Στη φετινή απονομή τιμήθηκε η προσφορά δυο δημοσιογράφων, οι οποίοι έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, του Βαγγέλη Μαυραγάννη και του Βαγγέλη Σιαφάκα. 

Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στην πρόεδρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου. Επιπλέον, ειδικές τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν: Στον ΕΔΟΕΑΠ για την ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας, στην ΕΣΠΗΤ για την προσφορά της στους επαγγελματίες δημοσιογράφους του περιοδικού και ηλεκτρονικού Τύπου, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της, στην καθηγήτρια και δημοσιογράφο Γιώτα Αντωνοπούλου για την ίδρυση του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Σύγχρονη αθλητική επικοινωνία, δημοσιογραφία και φωτοειδησεογραφίας» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Με ειδική διάκριση τιμήθηκε ο δημοσιογράφος και γενικός γραμματέας της ΕΙΗΕΑ Τάσος Μπούρας, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ για την έκδοση του συλλογικού τόμου «1821/2021- Όταν ο Τύπος έγραφε την Ιστορία του 1821» και ο βουλευτής και δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Γκιουλέκας για το τρίτομο έργο του «Το χρονικό της επανάστασης – Μέσα από τις εφημερίδες της Παλιγγενεσίας».

Επιπλέον, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους Προκόπη Γιόγιακα, Χριστίνα Γκερέκου, Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Μαρία Μαγκλάρα, Χρήστο Μυλωνά, Θωμά Νασιάδη, Ζέτα Τζιώτη, Κώστα Χολίδη, Παντελή Βλαχόπουλο, Φώτη Κόλλια, Σταμάτη Ζησίμου και Μαρία Μαθιοπούλου, Πάνο Σουρέλη, Λευτέρη Σκιαδά, Δημήτρη Μανιατάκο, Θανάση Τσίτσα, Βαγγέλη Ιωάννου, Παναγιώτη Καλλίγερο, Σωτήριο Βόσδο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής και πλήθος δημοσιογράφων.