ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Yπάρχουν και εφημερίδες που βγάζουν γλώσσα…


Οι εφημερίδες τραβάνε κουπί. Τις τσουρούφλισε η καραντίνα, τις τσατάλιασε η αύξηση στην τιμή του χάρτου, τις τσιτσίριξε η διαφημιστική αγορά, στα καρφιά κάθονται εδώ και πολύ καιρό. Και αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ενίσχυσή τους, στην ελάφρυνση των βαρών τους έστω, τι πήγε κι έκανε; Ορίστε η πρωτοβουλία της:
Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα κτηματολόγια, προβλέπεται ρύθμιση όμοια με εκείνη που είχε καταθέσει πέρυσι και πρόπερσι, με την οποία υιοθετείται πρόγραμμα χρηματοδότησης για την κάλυψη των χρεών της υποχρέωσης του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ, το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Το πρόγραμμα αφορά στο έτος 2021 και συγκεκριμένα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας, τον περιοδικό Τύπο και τις ιστοσελίδες. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις ΜΜΕ να ρυθμίσουν οφειλές τους προς τον ΕΔΟΕΑΠ της περιόδου 2017-2021 που προκύπτουν από εισφορά εργοδοτών σε έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα εκατό (100) ευρώ, με απαλλαγή τυχόν προστίμων και των προσαυξήσεων.
Υπολογίζεται ότι το κόστος για τη χρηματοδότηση του προγράμματος θα κινηθεί γύρω στα 7 εκατ. ευρώ για το 2021.
Το ξαναγράφω:
Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας, τον περιοδικό Τύπο και τις ιστοσελίδες.
Για τις εφημερίδες δεν διάβασα τίποτα, προφανώς διότι όπως είπε και ο πρωθυπουργός σε αυτόν τον Ιγκνάτιους είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους αντιπολιτευόμενες και βαράνε όπου σταθεί και όπου βρεθεί την κυβέρνηση.
Υπενθυμίζω εδώ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για διακόσια χιλιάρικα ζεστά σε κάθε εφημερίδα, που το πήρε ο Πέτσας και το έκανε ποτηρόπανο με αφορμή το «Μακελειό». Τότε είχε δηλώσει ο γαλαντόμος υπουργός ότι θα τα δίνανε τα λεφτά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και θα φτιάχνανε άλλο πρόγραμμα για να ενισχύσουν τα φύλλα. Το οποίο και δεν φτιάξανε ποτέ, γιατί υπάρχουν και εφημερίδες που βγάζουν γλώσσα…

Xρήστος Ξανθάκης