ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ» του Θωμά Σίδερη στον κινηματογράφο Studio


Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και το περιοδικό Αρμενικά σάς προσκαλούν σε εκδήλωση με προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ» του Θωμά Σίδερη. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 στις 18:30 στον κινηματογράφο Studio New Star Art Cinema, Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης (πλησίον Πλατείας Αμερικής), Αθήνα.
Ο τελευταίος πόλεμος στο Αρτσάχ δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Υπήρξαν, βέβαια, και εξαιρέσεις· μία από αυτές προέκυψε ως το αποτέλεσμα μιας ελληνο-τουρκικής συνεργασίας. Ένας Έλληνας βραβευμένος δημοσιογράφος, ο Θωμάς Σίδερης, και ένας Τούρκος βραβευμένος φωτορεπόρτερ, ο Selahattin Sevi, μετέβησαν στην περιοχή του Αρτσάχ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του πολέμου των 44 ημερών, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ».
Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έχει χαρακτήρα αντιπολεμικό, με τον ίδιο τον Σίδερη να δηλώνει ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφή βίας και πολέμου. Με αυτή την ιδεολογική αφετηρία, ο Σίδερης προσπαθεί να κατανοήσει και τις δύο πλευρές και να παραμείνει αποστασιοποιημένος. Καθώς όμως τα γυρίσματά του γίνονται στα αρμενικά χωριά του Αρτσάχ, ο δημιουργός χωρίς να το επιδιώκει, μας δίνει την αρμενική ματιά του τελευταίου αυτού πολέμου, όπως αυτή τουλάχιστον αποτυπώνεται στις μαρτυρίες των απλών ανθρώπων της περιοχής και των στρατιωτών.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους:
  • Tigran Mkrtchyan, Πρέσβη της Αρμενίας στην Ελλάδα
  • Εκπρόσωπο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος
  • Εκπρόσωπο του Περιοδικού Αρμενικά
  • Θωμά Σίδερη, δημιουργό του ντοκιμαντέρ
Η τιμή του κινηματογραφικού εισιτηρίου είναι 5 ευρώ.