ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Έδεσε τον σκύλο στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και τον έσερνε στο δρόμο...

Εικόνα από ανάλογο περιστατικό που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2019, στο Ρέθυμνο

Ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης σκύλου καταγράφηκε στα Χανιά: οδηγός είχε δεμένο τον σκύλο του στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του και τον έσερνε στον δρόμο. Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η προστασία των ζώων», το περιστατικό καταγράφηκε επί της οδού Κισσάμου στα Χανιά.
Διερχόμενοι οδηγοί αντιλήφθηκαν το περιστατικό και σταμάτησαν τον οδηγό, καλώντας τις αρχές. Ο κηδεμόνας του ταυτοποιήθηκε, πέρασε αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Το άτυχο ζώο έχει τραυματιστεί και έχει εγκαύματα στο σώμα του από την τριβή με την άσφαλτο, ενώ για την ώρα νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ και αναζητείται μέρος να φιλοξενηθεί.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων»:
«Χθες(24/05) ενημερωθήκαμε για ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κισσάμου, με ένα σκύλο αλυσοδεμένο στον προφυλακτήρα. Ο σκύλος σερνόταν στο οδόστρωμα , ανήμπορος να αντιδράσει.
Ευτυχώς κάποιοι άλλοι οδηγοί πρόσεξαν το συμβάν και το σταμάτησαν εγκαίρως, πριν σκοτωθεί ο σκύλος. Ο κηδεμόνας του ταυτοποιήθηκε, πέρασε αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Ο Λάκης έχει τραυματιστεί άσχημα και έχει εγκαύματα στο σώμα του από την τριβή με την άσφαλτο. Για την ώρα νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ και χρειάζεται άμεσα φιλοξενία ώστε να εκδοθεί εισαγγελική εντολή απομάκρυνσής του, αφού παρόλο που υποχρεώθηκε να τον πάει στο γιατρό, τον άφησε ανήμπορο και δεμένο στην πυλωτή.
Μας ενημέρωσαν περίοικοι ότι δεν έτρωγε και δεν έπινε νερό και τον μεταφέραμε στον κτηνίατρο.
Είναι παππούλης με αρθριτικά και αύριο θα κάνουμε βιοχημικές εξετάσεις και υπέρηχο κοιλίας, αφού προς το παρόν ήπιε μόνο νερό και δεν τρώει.
Δεν μπορούμε όμως να τον φιλοξενήσουμε, τα σπίτια όλων των εθελοντών είναι γεμάτα και δεν υπάρχει τρόπος να φύγει από το μέρος που τον κακοποιούν εάν δεν βρούμε άμεσα ένα σπίτι».

- πηγή: efsyn