ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

EΣΗΕΑ: Οι δύο πρώην εκδότριες της “Ναυτεμπορικής” να πάψουν να στρέφονται κατά των εργαζομένων


Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ "εκφράζει την έκπληξη αλλά και τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή των δυο, από τις τρεις πρώην εκδότριες της ιστορικής υπό διαχείριση εταιρείας «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ- Π. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ ΑΕ», κυρίων Αγγέλας και Ειρήνης Αθανασιάδου να ασκήσουν ανακοπή κατά του από 20-04-2022 πίνακα κατάταξης αναγγελθέντων δανειστών, μεταξύ των οποίων – και κυρίως – συναδέλφων μας -δημοσιογράφων και να ζητήσουν την αποβολή των εργαζομένων". Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ επισημαίνεται:
»Μας εντυπωσιάζει, μάλιστα, το γεγονός, ότι η ανακοπή στόχευσε κατά κυριολεξία τους εργαζόμενους και δεν στρέφεται κατά τραπεζών ή ειδικών διαδόχων αυτών.
Σχετικώς, μάλιστα, επισημαίνουμε, ότι χάρη στη διάταξη του άρθρου 40 Ν. 4772/2021, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την ψήφιση της οποίας στήριξε η ΕΣΗΕΑ, έχουν ήδη καταβληθεί οι νόμιμες αποζημιώσεις απόλυσης και οι δεδουλευμένες αποδοχές του χρόνου της ειδικής διαχείρισης στο σύνολο των εργαζομένων, οι οποίοι εργάστηκαν, χωρίς διακοπή για να κρατηθεί ζωντανή η εταιρεία κι αυτές δε αμφισβητούνται με την παραπάνω ανακοπή.
Έτσι η επιλογή των δυο πρώην εκδοτριών να στραφούν σε βάρος των εργαζομένων, διεκδικώντας την αποβολή τους από τα προαφαιρούμενα του πίνακα, αντί να εκτιμήσουν το γεγονός, ότι αυτοί στήριξαν την εφημερίδα με στερήσεις και με την προσδοκία της καταβολής των νόμιμων αποδοχών τους, μας προκαλεί εύλογες απορίες. Γι’ αυτό καλούμε τις πρώην ιδιοκτήτριες να αναλογιστούν το ειδικό βάρος και την ευθύνη που επωμίστηκαν έναντι των εργαζομένων και να αναθεωρήσουν τη στάση τους, παραιτούμενες από την ανακοπή τους».