ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Επιστολή Τσαλαπάτη για την ΕΡΑ


Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο τηε ΕΣΗΕΑ έστειλε ο Δημ. Ι. Τσαλαπάτης της ΚΕΔ για το θέμα της μετακίνησης εργαζομένων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Αναλυτικά η επιστολή Τσαλαπάτη:"Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Υπόψη Προέδρου κ. Αντωνιάδου
Από χθες ,όπως σας είχαμε προειδοποιήσει και στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, άρχισε η μετακίνηση εργαζομένων της ΕΡΑ από τον τρίτο όροφο στον πρώτο όροφο, όπου έχει δημιουργηθεί μια ενιαία αίθουσα και στην οποία επικρατεί ήδη το αδιαχώρητο με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των εργαζομένων και την λειτουργία του Μέσου.
Με αυτό τον τρόπο η σημερινή διοίκηση συμμετέχει στην 38η επέτειο από την ίδρυση της ΕΡΑ!..
Προκαλεί συνεπώς ιδιαίτερη εντύπωση ή άρνηση σας να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα από πλευράς συνθηκών εργασίας υγιεινής και ασφάλειας και επαγγελματικών κινδύνων, παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και την επισήμανση του ιατρού εργασίας.
Προφανώς ο χειρισμός του ζητήματος αποσκοπεί και στην συγκάλυψη ευθυνών για την δημιουργία του αρχικού ενιαίου χώρου εργασίας εν μέσω πανδημίας.
Η αλληλογραφία σας την τελευταία στιγμής με τον ΣΕΠΕ και την Επιτροπή Υγιεινής ως περιεχόμενο είναι κατώτερο των περιστάσεων και προφανώς γίνεται για ξεκάρφωμα.
Το απαράδεκτο γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΕΡΤ και οι υφιστάμενοι του δημοσίως αγνοούν την ΕΣΗΕΑ, μπορεί και να σας βολεύει , ενώ το περιεχόμενο της προχθεσινής μυστικής συνάντησης δύο άλλων κυριών του ΔΣ που εργάζονται στην ΕΡΤ και του εκπροσώπου των εργαζομένων στη τηλεόραση με τον Γ. Διευθυντή κ. Φ Καφαράκη παραμένει άγνωστο.
Τα όσα ακούγονται για συμφωνίες ερήμην των εργαζομένων και όσων σας έχουν καταγγείλει στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να διευκρινισθούν.
Ιδιαίτερα όταν ουδείς γνωρίζει τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων covid 19 αλλά και long covιd που έχουν καταγραφεί στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο. Εξυπακούεται ότι την ίδια ενημέρωση θα πρέπει να έχουμε για όλους τους εργασιακούς χώρους του κλάδου.
  • Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι για ποια χωρητικότητα σχεδιάστηκε και αδειοδότηθηκε εν μέσω πανδημίας το συγκεκριμένο news room και τελικά πόσοι δημοσιογράφοι θα εργάζονται σε αυτό;
Οι ευθύνες σας όπως και οι ευθύνες των διοικούντων την ΕΡΤ για όσα συμβαίνουν και όσα επέρχονται είναι δεδομένες.
Οφείλετε τουλάχιστον να συγκαλέσετε εντός της ημέρας συνεδρίαση του ΔΣ για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα στο σύνολο του, με κινητοποιήσεις αλλά και με τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες
Δημ. Ι Τσαλαπάτης