ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

O Eρίκ Καντονά κλείνει τα 56 και εμείς ξαναθυμόμαστε την κλωτσιά του στο ρατσισμό


Ήταν 25 Ιανουαρίου 1995, όταν η Κρίσταλ Πάλας υποδέχθηκε στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα στο Σέλχαρστ Παρκ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάποια στιγμή, ο Ρίτσαρντ Σο, τράβηξε τη φανέλα του Καντονά με τον Γάλλο να αντιδρά και να αποβάλλεται από τον αγώνα. Καθώς πηγαίνει προς τα αποδυτήρια, ένας οπαδός, ο Μάθιου Σίμονς του φώναξε: “Γ@μήσου και γύρνα πίσω στη Γαλλία, παλιογ@μημένε.” Ο Ερίκ Καντονά ήταν ήδη γνωστό πως είχε ευέξαπτο χαρακτήρα και έτσι αντέδρασε και τότε. Πήδηξε στον αέρα και έδωσε μια -αν μη τι άλλο- θεαματική κλωτσιά στον οπαδό που τον έβρισε και καθόταν στην πρώτη σειρά της κερκίδας.
Οι εφημερίδες της Μεγάλης Βρετανίας χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη ως κλωτσιά Kung Fu. O τύπος αλλά και οι οπαδοί τα έβαλαν με τον Βασιλιά Ερίκ αν και αποδείχθηκε στη συνέχεια πως ο οπαδός που δέχθηκε την κλωτσιά -αλλά και κάποιες γροθιές στη συνέχεια- ήταν μέλος του ακροδεξιού εθνικού μετώπου και του φασιστικού κόμματος BNP (British National Party).
- από κείμενο της Ελενας Φάκου στο olafaq.gr ολόκληρο ΕΔΩ