ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Εκεί που κυριαρχούν τα συμφέροντα η ντροπή απουσιάζει, κ. Μητσοτάκη. Σας καταλαβαίνουμε...


«Όταν απουσιάζει η ντροπή». Αυτός είναι ο τίτλος του κυρίου άρθρου της Εφημερίδας των Συντακτών
που σχολιάζει τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια  στην αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια. Γράφει η ΕφΣυν:
"Ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο ξεπέρασε κάθε όριο ψεύδους και υποκρισίας. Ισχυρίστηκε ότι οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στο ΑΠΘ έχουν στόχο να εμποδίσουν «τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης».
Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στρέφονται ενάντια στην αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια την οποία προωθούν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του.
Η αλήθεια είναι μία και είναι αμείλικτη. Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για καμία βιβλιοθήκη. Κρύβεται πίσω από τη βιβλιοθήκη για να στήσει μέσα στα ΑΕΙ -ξεκινώντας από το Αριστοτέλειο- παραρτήματα της Ασφάλειας.
Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε χθες ότι «δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας Παιδείας». Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Με βάση τα στοιχεία του τρέχοντος προϋπολογισμού -τον οποίο η ακρίβεια έχει κάνει κουρελόχαρτο- η Ελλάδα έχει μικρότερο ποσοστό δαπανών για την Παιδεία από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και βρίσκεται στη 18η θέση μεταξύ του συνόλου των χωρών της Ε.Ε.
Η νέα Παιδεία που χτίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι η Παιδεία των λίγων, η Παιδεία των ταξικών φραγμών με τα Πανεπιστήμια και τη γνώση που αυτά παράγουν έρμαιο των ιδιωτικών συμφερόντων. Η Παιδεία για τους έχοντες. Αλλωστε μόλις την περασμένη Πέμπτη 19 του μήνα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι επιθυμεί τη δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών με ΣΔΙΤ όπου οι φοιτητές θα υποχρεώνονται να πληρώνουν ενοίκιο!
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε χθες την αξιωματική αντιπολίτευση να διαλέξει αν είναι «με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία;». «Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;», αναρωτήθηκε. Ποιος μιλάει, όμως; Μιλάει ο άνθρωπος που τον Σεπτέμβριο του 2013 ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Αντ. Σαμαρά, με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β 2384/24/09/2013) έθεσε σε διαθεσιμότητα 94 βιβλιοθηκονόμους.
Για την ακρίβεια 50 βιβλιοθηκονόμους από το ΕΚΠΑ, 23 από το ΑΠΘ, 8 από το ΕΜΠ, 4 από το Πανεπιστήμιο Πατρών, 5 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και 4 από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ο άνθρωπος που έκλεισε τις βιβλιοθήκες των ΑΕΙ ρωτάει την αντιπολίτευση αν είναι με τις βιβλιοθήκες ή τη βαριοπούλα!
Εκεί που κυριαρχούν τα συμφέροντα η ντροπή απουσιάζει, κ. Μητσοτάκη. Σας καταλαβαίνουμε."