ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Νέα (εν κρυπτώ) αποστολή όπλων στην Ουκρανία


Η εν κρυπτώ απόφαση για νέα αποστολή όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία που αποκαλύφθηκε από τις δηλώσεις που έκανε χθες Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, αποτελούν εξαιρετικά επικίνδυνες κινήσεις για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Αυτό σημειώνουν με κοινή τους δήλωσή τους οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
Όπως επισημαίνουν, τα πολιτικά κόμματα και ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκαν από τον υπουργό μιας τρίτης χώρας ότι η χώρα μας έχει ανακοινώσει την αποστολή νέου βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία, για την οποία δεν υπάρχει στην Ελλάδα καμιά ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού.
«Ο κ. Μητσοτάκης είχε ήδη στις βαλίτσες του για την Ουάσιγκτον τη δέσμευση για την αποστολή νέου οπλισμού, σε αντάλλαγμα για τη θερμή υποδοχή», σημειώνουν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποσιώπησε επί δύο εικοσιτετράωρα το σοβαρότατο περιστατικό παραβίασης του εθνικού εναέριου χώρου στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να μη χαλάσει την επικοινωνιακή εικόνα της επίσκεψης στις ΗΠΑ και της δήθεν αναβαθμισμένης Ελλάδας.
Μάλιστα, η παραβίαση αυτή «που έγινε λίγα μίλια από τη νέα αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης θα έπρεπε να αποτελέσει τρανταχτή απόδειξη της απειλής που συνιστούν οι ενέργειες της Τουρκίας», επισημαίνουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας ότι ενδεχόμενη αποστολή βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρας μας σε έναν εξελισσόμενο πόλεμο και ζητά μέσω επείγουσας επίκαιρης ερώτησης την άμεση ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας των κομμάτων στη Βουλή προκειμένου να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός:
-Πότε αποφασίστηκε μια τέτοια σοβαρότατη επιλογή;
-Με ποιες διαδικασίες;
-Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ;
-Αποφασίζεται η εμπλοκή της χώρας μας σε ένα πόλεμο στη γειτονιά μας και είναι όλα business as usual;