ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Βαξεβάνης: Να παρέμβει ο Άρειος Πάγος - «Μεθοδεύουν το κλείσιμο της υπόθεσης»


Tην παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα αλλά και της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου, Ελένης Μετσοβίτου - Φλουρή, ζητά μέσω των δικηγόρων του ο δημοσιογράφος εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, καταγγέλλοντας την επίσπευση της ανάκρισης και ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση περί σκευωρίας Novartis, παρά τα νέα στοιχεία.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του documentonews.gr, ο Κ. Βαξεβάνης προσήλθε σήμερα συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και κατέθεσε ηχητικό ντοκουμέντο συνομιλίας του με τον Νίκο Μανιαδάκη της 1ης Μαΐου του 2018.
Πρόκειται για τη συνομιλία από την οποία, όπως ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος προκύπτουν εκβιασμοί, προκειμένου ο τότε προστατευόμενος μάρτυρας να αλλάξει στάση και να πάρει πίσω όπως και έγινε όλα όσα είχε αποκαλύψει μέχρι τότε για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κ. Βαξεβάνης προέβη σε αυτή την κίνηση, μετά τη διαρροή πληροφοριών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ότι η ανακρίτρια μεθοδεύει την κήρυξη του πέρατος της ανάκρισης ενδεχομένως και ως το προσεχές Σαββατοκύριακο χωρίς να προβεί σε σημαντικές ανακριτικές πράξεις για τη διακρίβωση της αλήθειας.