ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Νίκο Ανδρουλάκη, κράτα σφιχτά τις καρέκλες


Ήταν πολύ σαφής και σκληρός ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης. «Δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ όσοι το εγκατέλειψαν για μία καρέκλα εξουσίας», είπε και βρόντηξε το χέρι στο τραπέζι. Ποιοι έχουν θέση όμως στο real ΠΑΣΟΚ; Ποιοι αξίζουν να βρίσκονται σε αυτό το παλιό κόμμα με το νέο ΑΦΜ; Οι παρακάτω προφανώς, όλοι τους πρώην υπουργοί σε δεξιές (ή «δεξιές») κυβερνήσεις. Αυτοί όχι μόνο έχουν θέση στο νέο ΑΦΜ-ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι οι ίδιοι αυτοπροσώπως, σαρξ εκ της σαρκός του, το νέο ΠΑΣΟΚ.
• Κυβέρνηση Παπαδήμου
Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Αναστάσιος Γιαννίτσης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Οικονόμου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης κ.ά.
• Κυβέρνηση Σαμαρά
Ευάγγελος Βενιζέλος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Σίμος Κεδίκογλου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Παντελής Καψής, Σίμος Κεδίκογλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Πάρις Κουκουλόπουλος κ.ά.
• Κυβέρνηση Μητσοτάκη
Τάκης Θεοδωρικάκος, Νίκος Χαρδαλιάς, Λίνα Μενδώνη, Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (αλίμονο) κ.ά.

Εκτός και αν ο πρόεδρος Ανδρουλάκης αναφέρεται βασικά σε δύο ακόμη υπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (που παραιτήθηκε τότε, αλλά τέλος πάντων) και τον Γιάννη Ραγκούση. Αν αναφέρεται σε αυτούς τους δύο, όντως δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ. Απλώς, έχω την υποψία ότι δεν θα ήθελαν και οι ίδιοι να επιστρέψουν ακόμα και τραβώντας τους...

Δημήτρης Κανελλόπουλος / EφΣυν