ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Kαραγκιοζιλίκια...

Ιδιαίτερα επικριτικός - και αποκαλυπτικός - για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση του Oruc Reis ήταν ο πρώην Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντώνης Αντωνιάδης.
Για την κυβερνητική εκδοχή ότι το τουρκικό σκάφος παρασύρθηκε από τον καιρό, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Αντώνης Αντωνιάδης ανέφερε: «Αν απευθύνονται σε κρετίνους μπορείς να τους πεις, ότι ένα ωκεανογραφικό, εντεταλμένο να κάνει..
ωκεανογραφικές έρευνες, βρέθηκε στην υφαλοκρηπίδα λόγω καιρικών συνθηκών», ενώ συνέχισε λέγοντας «δεν κατάλαβα τι ρόλο παίζει ο καιρός, είχε μόνο 5 μποφόρ. Μόνο έναν ακυβέρνητο πλοίο μπορεί να παρασυρθεί σε χωρικά ύδατα από τον καιρό. Ένα πλοίο που έχει προπέλες και πηδάλιο δεν παρασύρεται».
Για την παρακολούθηση του Oruc Reis από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ανέφερε: «Είναι καραγκιοζιλίκι. Γιατί αυτό που μας κάνει το Ορούτς Ρέις, που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα για 24 ώρες, δηλαδή παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα επί 24 ώρες και η Ελληνική πλευρά το μόνο που κάνει, στέλνει ένα πλοίο να παρακολουθεί την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τα κυριαρχικά σου δικαιώματα δεν τα προασπίζεις παρακολουθώντας την παραβίασή τους».

Επιμένει στα περί καιρού ο Πέτσας

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό σήμερα επέμεινε στο… κυβερνητικό αφήγημα περί καιρού. «Αυτό που εμείς βλέπουμε με βάση την πληροφορία από τους ανθρώπους που πήγαν εκεί, από τη φρεγάτα που έφθασε στο σημείο με όλα τα μέσα που έχει ο Ελληνικός Στρατός να ελέγξει την περιοχή μας, είδαμε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που οφείλεται μάλλον στις καιρικές συνθήκες. Από κει και πέρα εμείς παρακολουθούμε ψύχραιμα όλες αυτές τις εξελίξεις και αυτό που πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες είναι ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα αλλά θα πράξει αυτό που πρέπει με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση». Ερωτηθείς για το αν επρόκειτο για ένα είδος «τεστ» από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει, είμαστε έτοιμοι».  - από το tvxs