ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Το γύρισε ο Αλαφούζος, όπως το είχε γυρίσει και ο ΣΚΑΪ

Δεν θυμόταν και πολλά -σήμερα στη δίκη- απ' όσα είχε καταγγείλει κατά το παρελθόν για τους στημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος.
Ο Γιάννης Αλαφούζος έσπευσε από την έναρξη της κατάθεσής του να σημειώσει ότι «έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι περιστατικά, όπως ημερομηνίες των αγώνων που είχα αναφερθεί».
Όντως, μοιάζει πολύ μακρινός..
ο Ιούνιος του 2016, όταν εισαγγελέας μπούκαρε στον ΣΚΑΪ μετά από καταγγελία του Βαγγέλη Μαρινάκη για την εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» με τον Κυριάκο Θωμαϊδη. (δείτε ΕΔΩ)
«Έφοδο στα γραφεία του ΣΚΑΪ πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τρίτης η αντεισαγγελέας Ελευσίνας, προκειμένου να συλλάβει τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη», έγραφε η Καθημερινή στις 15/6/2016. «Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η προβολή της εκπομπής Δίκη στον ΣΚΑΪ, αργά το βράδυ της Δευτέρας, τρεις αστυνομικοί από το τμήμα του Πειραιά εισήλθαν στον τηλεοπτικό σταθμό, χωρίς ένταλμα σύλληψης, και ζήτησαν από τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη να τους ακολουθήσει και να μη βγει στον "αέρα" η εκπομπή, η οποία αφορούσε καυτούς διαλόγους με παράγοντες και δημοσιογράφους».
Για «πρωτόγνωρες καταστάσεις σε ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες», έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του τότε και ο ΣΚΑΪ, με την επισήμανση «κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη». Και συνέχιζε το κανάλι: «Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ, ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου, με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες, γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της αστυνομίας!».
Τώρα ο κ. Αλαφούζος δεν θυμάται και πολλά. Έπαθε αμνησία. Ο εισαγγελέας ανέφερε στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού ότι επειδή μόνος του πήγαινε να καταθέσει στους ανακριτές και κατέθετε υπομνήματα με συγκεκριμένα πρόσωπα και φάσεις, σήμερα προκαλούν εντύπωση οι διαδοχικές απαντήσεις του ότι δεν θυμάται.
Αναμενόμενη όμως, για εμάς, η αμνησία του. Γιατί αμνησία έπαθε και ο ΣΚΑΪ τότε, εκεί γύρω στα 2017, εξαφανίζοντας από την ειδησεογραφία του όσα θέματα αφορούσαν τα στημένα ματς. Ως δια μαγείας, σταμάτησε πια το ζήτημα να τους ενδιαφέρει δημοσιογραφικά... Γιατί, άραγε;
Και πως τυχαίνει να μην σε ενδιαφέρει κάτι ως κανάλι, την ίδια στιγμή που παύει να ενδιαφέρει και τον ιδιοκτήτη σου;

Δημήτρης Κανελλόπουλος / efsyn.gr