ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ζητούνται απαντήσεις για το σοβαρό ατύχημα στη Motor Oil

Την ώρα που τέσσερις εργάτες δίνουν μάχη για τη ζωή τους στην εντατική, οι πληροφορίες γνωστοποιούνται... με το σταγονόμετρο για τις συνθήκες που οδήγησαν στην έκρηξη στις 31/1 στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) στην Κόρινθο κι ενώ την ημέρα εκείνη γινόταν συντήρηση των μονάδων.
«Τα μέτρα είναι ελλιπή, οι έλεγχοι..
σχεδόν ανύπαρκτοι, ενώ από τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες εισπράττουμε μόνο... αέρα!», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια (Αττικής-Βοιωτίας-Εύβοιας-Κορινθίας), Χρήστος Ματαράγκας
Από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι σήμερα αναζητήσαμε ανάμεσα στις λιγοστές ανακοινώσεις απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τρομερό ατύχημα με θύματα τέσσερις εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στην Κόρινθο.
Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πέρα από τα κόμματα της Aριστεράς, δεν θεώρησαν αναγκαία μια ανακοίνωση συμπαράστασης στους διασωληνωμένους εργάτες. Ανακοινώσεις όμως εξέδωσαν οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία Εργαζομένων με βασικό αίτημα την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της πυρκαγιάς που είχε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα και την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας.