ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

FT: Απροθυμία Μητσοτάκη να τα βάλει με τους ολιγάρχες

Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα θέματα που ταλανίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου απασχολούν την ειδησεογραφία και εκτός Ελλάδας με τους Financial Times να φιλοξενούν άρθρο που ασκεί κριτική στους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και να του καταλογίζει «απροθυμία» να τα βάλει με τους ολιγάρχες.
Το άρθρο υπογράφει η..
Kerin Hope και έχει τίτλο «Oι Ελληνες oλιγάρχες πολεμούν πάνω από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου». Η αρθρογράφος εξιστορεί τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη μάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στην επιλογή της κυβέρνησης να ψηφίσει τη γνωστή τροπολογία που αφορά το καθεστώς πολυϊδιοκτησίας των ομάδων και επικαλείται σύμβουλο του υπουργείου Αθλητισμού όπου αναφέρει πως «η νομοθεσία αποσκοπούσε στο να είναι ένας συμβιβασμός, ώστε να αποφύγει ο ΠΑΟΚ τον υποβιβασμό, την ώρα που ο Ολυμπιακός αναδεικνύεται φαβορί να κερδίσει το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια».
Μόλις επτά μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από την Νέα Δημοκρατία, «η απόφαση δείχνει την απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να τα βάλει με τους ολιγάρχες ή να προχωρήσει σε αντιδημοφιλή μέτρα» σημειώνουν οι FT επικαλούμενες αναλυτές.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η απόφαση [από την ΕΕΑ], εάν εγκριθεί, θα έχει υψηλό πολιτικό κόστος. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση απέρριψε τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης αρχής και διευκόλυνε έναν ολιγάρχη, στέλνει ένα πολύ αποκαρδιωτικό μήνυμα», δηλώνει στους FT ο Άρης Χατζής, καθηγητής νομικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

- απο efsyn.gr