ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Toν έσκισε!

Ο Τραμπ δεν της έδωσε το χέρι, η Πελόζι έσκισε την ομιλία του - BINTEO

Τον διχασμό που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ εν μέσω της παραπομπής σε δίκη του προέδρου της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσαν οι εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου για την «Kατάσταση του Έθνους» State of the Union (SOTU).
Πρωταγωνιστές ο Τραμπ και η..
Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπρόσωπων Νάνσι Πελόζι.
Την αρχή έκανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος προτού ξεκινήσει την ομιλία του και ενώ η Πελόζι του έτεινε το χέρι για χειραψία, απέφυγε επιδεικτικά να την χαιρετήσει.
Η Πελόζι όταν ο Τραμπ τελείωσε την ομιλία του, 80 λεπτά αργότερα, έδωσε την δική της απάντηση.
Αφού ο Τραμπ εκφώνησε τις τελευταίες λέξεις της ομιλίας του «αγαπημένοι μου Αμερικανοί, τα καλύτερα έρχονται», η Πελόζι επιδεικτικά σήκωσε τις σελίδες της ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ και τις έσκισε.

Εξερχόμενη από την αίθουσα, ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτή τη χειρονομία, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έδωσε τη σιβυλλική απάντηση: «Διότι αυτό ήταν το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές». Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε μέσω Twitter κατηγορώντας την Πελόσι ότι «έσκισε» συμβολικά έναν βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα βρέφος που επέζησε μετά την πρόωρη γέννησή του έπειτα από 21 εβδομάδες, ή ακόμη την οικογένεια της Κέιλα Μάλερ, που θρηνεί τον θάνατό της στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ήταν προσκεκλημένη στην ομιλία.