ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΕΔΕ για Κοτανίδη μετά τις καταγγελίες περί ιατρικού λάθους

Απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται από συγγενείς και φίλους του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη αναφορικά με το αν υπήρξε ή όχι ιατρικό λάθος που οδήγησε στο θάνατό του αναμένεται να δώσει η ΕΔΕ που διετάχθη, όπως γνωστοποίησε με δηλώσεις του στο ethnos.gr ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Παναγιώτης Στάθης.
Σύμφωνα με το σχετικό.. ρεπορτάζ του ethnos.gr, η ΕΔΕ διετάχθη προκειμένου να υπάρχει το ημερολόγιο της ιατρικής εξέλιξης αλλά και για να βρεθεί όλο το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό για το χειρισμό της κατάστασης της υγείας του άτυχου ηθοποιού.
Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων και φίλων του, μια σειρά λαθών που οδήγησαν σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις επέφεραν το μοιραίο για τον Γιώργο Κοτανίδη.
Σε άρθρο του στο tvxs.gr o δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αναφέρει μεταξυύ άλλων:
"Αυτό που δεν χωνεύεται είναι ότι έφυγε τζάμπα. Πάλεψε σαν θηρίο έναν ολόκληρο μήνα στην εντατική, με το ίδιο σθένος και θάρρος που είχε αγωνιστεί εναντίον της δικτατορίας. Και αυτό που δεν μπόρεσαν να του κάνουν οι βασανιστές του και οι σφαίρες, «κάτι κόκκινες φλογίτσες στο σκοτάδι» όπως περιέγραφε τους πυροβολισμούς το βράδυ της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το έκαναν οι «τρεις χάριτες», θα ειρωνευόταν ο ίδιος, σε ένα νοσοκομείο που πήγε για μια εγχείρηση ρουτίνας: η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και η ανικανότητα είναι που τον σκότωσαν".