ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Αιχμές Δένδια για Παναγιωτόπουλο...

...«Δεν αριστεύσαμε στην επικοινωνία για το Oruc Reis»
  

Το νέο φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τις αυτοδιαψεύσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στα κρίσιμα ελληνοτουρκικά θέματα προσπάθησε να «μαζέψει» ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος διέψευσε τελικά τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι υπήρξαν κάποιου είδους..
συνεννοήσεις για τα Ίμια.
Ο Ν. Δένδιας στο «10» της ΕΡΤ διέψευσε τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι δήθεν υπήρχε προσυνεννόηση για τα Ίμια. «Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σε κανένα Έλληνα υπουργό να μπορέσει να έχει συνεννοήσεις με την τουρκική πλευρά. Εκφεύγει της τρέχουσας ανταλλαγής απόψεων, όμως πολλές φορές και από τις δύο πλευρές εκφράζονται ευχές για την μη δημιουργία εντάσεων. Σε αυτό το επίπεδο και μόνο είναι οι συνεννοήσεις μας με τους Τούρκους».
"Καμία ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο η δική μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δε μπορεί να αποδεχτεί τη γκριζοποίηση τμημάτων της ελληνικής επικράτειας. Δε μπορεί να το αποδεχτεί. Δεν είναι θέμα αν έχουμε διακριτική ευχέρεια, αν διατυπώσαμε σωστά τη σκέψη μας, αν μας αρέσει. Δε γίνεται», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών αφήνοντας εκτεθειμένο τον υπουργό Άμυνας, που διέψευσε δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε στον δημοσιογράφο Τάκη Χάτζη στον Alpha (ΕΔΩ).
Ο Ν. Δένδιας άφησε αιχμές κατά του συναδέλφου του και για το θέμα του Oruc Reis λέγοντας πως «Δεν υπήρξε επεισόδια γύρω από τον πλου του συγκεκριμένου πλοίου", "δεν ήταν τεστ των δικών μας αντανακλαστικών".
Σε άλλη αναφορά δημοσιογράφου για το ίδιο θέμα, ο κ. Δένδιας είπε: «άστο καλύτερα αυτό να πάει στην ευχή το θέμα με το Ορούτς» για να δώσει τελικά την απάντηση: «Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι δεν αριστεύσαμε στην επικοινωνία στο συγκεκριμένο θέμα».
- από avgi.gr