ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Jazz στο Μουσείο

Tο Τρίτο Πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γουλανδρή, παρουσιάζει σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση, έναν κύκλο συναυλιών που διοργανώνεται από το Μουσείο.
Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται μια ενότητα μουσικών παραστάσεων με τίτλο «Jazz στο Μουσείο», μία σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε εμβληματικές μορφές της τζαζ.. που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και επηρέασαν την εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μία φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο, οδηγώντας μας σ’ ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.
Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, σπουδαίοι τζαζίστες, μπάντες και σχήματα με διεθνή αναγνώριση παρουσιάζουν διαχρονικές συνθέσεις και μελωδίες για τον κινηματογράφο, από τους Cole Porter και George Gershwin ώς τους Michel Legrand, Nino Rota και Ennio Morricone.
Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:30, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην πρώτη συναυλία του δεύτερου κύκλου, αναδεικνύεται η μουσική όψη του έρωτα με κομμάτια από θεατρικά έργα και κινηματογραφικές ταινίες των δεκαετιών 1920-1940 των κορυφαίων Αμερικανών συνθετών George Gershwin και Cole Porter, από το τρίο του Παντελή Μπενετάτου (φωτογραφία).
Ο Παντελής Μπενετάτος ασχολείται με την τζαζ μουσική τα τελευταία 22 χρόνια. Έχει παίξει πλάι σε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς, ανάμεσά τους οι Γιώργος Τρανταλλίδης, Γιώργος Φιλλιπίδης, Γιώργος Φακανάς, Βασίλης Ρακόπουλος, Ralph Peterson, Bobby Watson, Chuck Berry, Trilok Gurtu, David Lynch, Jimmy Cobb, Miles Griffin, Tony Remy.
Συντελεστές: Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), Σπύρος Παναγιωτόπουλος (τύμπανα), Περικλής Τριβόλης (κοντραμπάσο).
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας.
Εκτέλεση παραγωγής: Well art live.
Ηχοληψία: Μάκης Γίγας.
Παρουσίαση: Πανταζής Τσάρας.
Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος 90,9 και 95,6 FM και διαδικτυακά στο webradio.ert.gr/trito

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ:
14/02: Pantelis Benetatos Trio: Love songs - Αφιέρωμα στους George Gershwin & Cole Porter
13/03: Dimitris Kalantzis Quartet - Αφιέρωμα στον Michel Legrand
24/04: Spyros Manesis & Spiral Trio - Αφιέρωμα στον Nino Rota
15/05: Σταύρος Λάντσιας Quartet - Αφιέρωμα στον Ennio Morricone

Info:
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 20:30
«Jazz στο Μουσείο»
Κύκλος συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή
Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα