ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

H ΕΡΤ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά ιατρικά δεδομένα πρακτική, αποτέλεσμα μιας ιδέας που είχε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο (4 Φεβρουαρίου).
Συγκεκριμένα, οι ασθενείς που θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία θα μπορούν, αν το επιθυμούν,..να ακούν στο χρόνο της θεραπείας τους κορυφαία έργα που έχουν μεταδοθεί από το «Θέατρο της Τετάρτης».
Η ΕΡΤ διέθεσε βέβαια με μεγάλη χαρά γι' αυτό το σκοπό από το Αρχείο της 44 τεκμήρια της ιστορικής ραδιοφωνικής εκπομπής, που αποτελούν τη μεταφορά κορυφαίων αρχαιοελληνικών τραγωδιών, κλασικού θεάτρου, αλλά και σημαντικών έργων της νεότερης ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», με στόχο την εξάπλωσή του και σε άλλες κλινικές στην Αθήνα και την Περιφέρεια.