ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Ο Γ. Λακόπουλος αποχαιρετά τους Συριζαίους...

«Συμπτώματα οπισθοδρόμησης στον ΣΥΡΙΖΑ: Μικροαστικός σταλινισμός, πολιτική κακομοιριά ή απλώς ανοησία; Άντε γειά και καλή τύχη μάγκες…». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του Γιώργου Λακόπουλου τον οποίο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ «φωτογράφισε» σε ανακοίνωσή της (ΕΔΩ) επικρίνοντάς τον εξ αιτίας ενός κειμένου κατά του Π. Σκουρλέτη.
Ο Γ. Λακόπουλος στο άρθρο..
του αφού βάλει ξανά κατά του Σκουρλέτη αναφέρει μεταξύ άλλων:
(...)"Αν «εξυπηρετώ  τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων», όπως «θεωρεί» η Π.Γ, μήπως είμαι και «εχθρός του λαού»; Τι ακριβώς είναι οι «Φίλοι του Λαού» βεβαιως το ξέρει η Αριστερά από τον καιρό του Λένιν. Αν εξυπηρετώ εγώ τα «αντίπαλα πολιτικά κέντρα», επειδή έγραψα κάτι που δεν άρεσε στον κύριο γραμματέα- ούτε στην Π.Γ. τελικά- τι είναι οι 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλουν ότι το κύκλωμα Σκουρλέτη -Τσακαλώτου, αποκλείει από ομιλητές στις εκδηλώσεις  όσους δεν είναι αρεστοί;"
(...)"Είναι κρίμα -για τον Τσίπρα, όχι για μένα- να αποφασίζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ομόφωνα, άρα και με τη συγκατάθεση του,  ότι «θεωρεί» πως εξυπηρετώ τους αντίπαλους του. Επειδή άσκησα πολιτική  κριτική σε ένα πρόσωπο, που έκανε μούγκα στη στρούγκα για όσα ανέφερα.
Έτσι θα του το διαλύσουν το μαγαζί. Αν σύρεται πίσω από τις μικρονοϊκές διαθέσεις οποιουδήποτε αυτό είναι αυτοκαταστροφή. Δεν είναι αυτή η δουλειά επικεφαλής με αρχές. Αν ο Παπανδρέου το 1974 αντιμετώπιζε έτσι τα στελέχη του, το ΠΑΣΟΚ θα διαλύονταν σε δυο χρόνια."
(...)"Πολλοί σ’ αυτόν το χώρο κατάλαβαν τα λάθη τους και το δηλώνουν. Άλλοι όπως μένουν προσηλωμένοι στον ψευτο-ιδεολογικό σκοταδισμό τους. Γιατί  ο Τσίπρας τους αντιμετωπίζει φοβικά στο κόμμα του , είναι μυστήριο.
Λυπάμαι, αλλά πλέον ως φορέας εξυπηρέτησης «αντίπαλων πολιτικών κέντρων» -με την κομματική βούλα μάλιστα- δεν έχω λόγο να πάρω μέρος στο κακόγουστο μασκέ πάρτι τους.
Άντε γεια και καλή τύχη μάγκες…"

Υπάρχουν και η άλλη άποψη που συμφωνεί μεν με τον Γ. Λακόπουλο («Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν το 2020 το ανώτερο πολιτικό όργανο ενός προοδευτικού  κόμματος να απαντάει σε ένα άρθρο») αλλά από την... ανάποδη. Συγκεκριμένα ο Μιχ. Β. έγραψε στο fb:
"Μα καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ , λίγο αυτοσεβασμό δεν έχετε; Ολόκληρη Πολιτική Γραμματεία χρήζει ισότιμο συνομιλητή της τον Γ. Λακόπουλο, έναν συνταξιούχο πρώην δημοσιογράφο του ΔΟΛ και αισθάνθηκε την ανάγκη να του απαντήσει για όσα έγραψε κατά του Πάνου Σκουρλέτη; Μα ποιος είναι;"