ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος στον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος θα είναι καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο "Ενώπιος Ενωπίω", τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 23:45. Ο ηθοποιός ξεφυλλίζει το άλμπουμ της ζωής και της καριέρας του στο Ενώπιος Ενωπίω. Mιλάει για τη διαδρομή στο θέατρο, τις τηλεοπτικές σειρές που άφησαν εποχή και του πρωταγωνιστικούς ρόλος στον κινηματογράφο..
"Ενώπιος Ενωπίω" με την υπογραφή του Νίκου Χατζηνικολάου κάθε Δευτέρα στις 23:45 στον ΑΝΤ1.
***
Τα τρία τελευταία της συναρπαστικής αστυνομικής σειράς-θρίλερ «Συνωμοσία της σιωπής» (Conspiracy of Silence / Ingen utan skuld), έχουν την ευκαιρία να δουν-σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, από τη Δευτέρα 10 έως και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, στις 00:15. Αστυνομική σειρά-θρίλερ, συμπαραγωγής Σουηδίας-Αγγλίας-Βελγίου 2018. Σκηνοθεσία: Σαρλότ Μπράντστρομ. Παίζουν: Γιενς Χούλτεν, Γιοζεφίν Άσπλουντ, Βέρα Βιτάλι, Χαλίνα Ρέιν, Χένρικ Μέσταντ, Κρίστερ Χένρικσον, Νικ Φλέτσερ.
***
Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το θάνατο του Ζαχαρία Παπαντωνίου (1η Φεβρουαρίου 1940), ο οποίος υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες της γενιάς του 1880 και υποδειγματικός δημοτικιστής, γνωστός και ως ο συγγραφέας του πρώτου σχολικού βιβλίου στη δημοτική, του περίφημου «Τα ψηλά βουνά» (1918). Τo Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ το σχετικό επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Τάσου Ψαρρά «Εποχές και συγγραφείς», παραγωγής 1999.
***

Τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Φύλακες της άγριας ζωής» (Guardians of the Wild), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από την Τρίτη 11 έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:00. Μέσα από τα δέκα επεισόδια της σειράς, θα γνωρίσουμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά είδη άγριας ζωής της Ζάμπια, όπως ελέφαντες, λιοντάρια, τσακάλια και ύαινες, τα οποία είναι δύσκολο να μελετηθούν.