ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Εμπλοκή με το debate

Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή της τηλεμαχίας των πέντε πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΚΕ, ΚΙΝ.ΑΛΛ., Ένωση Κεντρώων) που είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου. Προσκόμματα στη διεξαγωγή προκαλεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής το βράδυ της 30ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Η Διακομματική Επιτροπή για..
τις εκλογές είχε μεν αποφασίσει τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας την 1η Ιουλίου όμως οι υποχρεώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού αλλάζουν τα δεδομένα.

Ο Αλ. Τσίπρας που βρέθηκε στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής (20-21 Ιουνίου) ρωτήθηκε τι θα συμβεί, σε περίπτωση που σημειωθεί καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που είναι προγραμματισμένη στις 30 Ιουνίου σχολιάζοντας με χιούμορ πως «έτσι όπως πάει να γίνει αυτό το debate, παράλληλοι μονόλογοι θα είναι, οπότε μπορεί να βγω με Skype απ' τις Βρυξέλλες».
Το σχόλιο του πρωθυπουργού έγινε λίγες ώρες μετά τις διαφωνίες των εκπροσώπων των κομμάτων που προέκυψαν τόσο στις θεματικές ενότητες όσο και στον εμπλουτισμό της διαδικασίας αναφορικά με την τηλεμαχία.
Προηγήθηκε η απόφαση του Νίκου Χατζηνικολάου να μη λάβει μέρος (ΕΔΩ) «στο debate των παράλληλων μονολόγων» και η αντίδραση της Έλλης Στάη (ΕΔΩ) στο φαινόμενο «θόλωσης των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ δημοσιογραφίας και πολιτικής».

Στο τραπέζι δύο νέες ημερομηνίες
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας υπόψη τα νέα δεδομένα, ενημέρωσε όλα τα κόμματα για την ανάγκη αλλαγής της ημερομηνίας, δηλώνοντας εξαρχής διαθεσιμότητα σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδούρου, η Ν.Δ. δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδέχεται και τις δύο ημερομηνίες.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει ξεκάθαρο πως «δεν πρόκειται να μπούμε σε λογικές σκοπιμότητας που δε βοηθάνε την όλη διαδικασία, ούτε φυσικά να ανατρέψουμε άρδην τον προεκλογικό μας σχεδιασμό, όταν μάλιστα ήδη δύο φορές το έχουμε πράξει».
Πλέον απομένει να δούμε αν θα αποδεχθούν τα υπόλοιπα κόμματα μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες, ώστε να μην ακυρωθεί η προγραμματική αντιπαράθεση των πολιτικών πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. - πηγή: efsyn.gr