ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Πρώτα θύματα η ΕΡΤ και οι συντάξεις

Από την παράταξη της ΕΣΗΕΑ «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση σχετικά με την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ., που εκλέχθηκε στις αρχαιρεσίες της 12ης και 13ης Ιουνίου 2019. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:
"Πρώτα θύματα η ΕΡΤ και οι συντάξεις 
Σύμπραξη ντροπής στην ΕΣΗΕΑ τα δίνει όλα στη διαπλοκή
Προεδρείο εργοδοτών έχει..
πλέον ο κλάδος μας. Τα ίδια πρόσωπα Αντωνιάδου-Καπάκος, τρείς πρόθυμες κυρίες και ο αθλητικός «εντεταλμένος» του συστήματος Βαρδινογιάννη, ξελασπώνουν παντού την διαπλοκή.
Στον ΕΔΟΕΑΠ δίνουν πιστοποιητικά στους ιδιοκτήτες και την ‘Αυγή’, για να ρυθμίζουν τα φέσια τους στα Ταμεία, χωρίς να πληρώνουν τον κόσμο, ώστε να εισπράξουν τις επιδοτήσεις Κρέτσου για πρωτοσέλιδα που θα λιβανίζουν την Κυβέρνηση τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές.
Στην ΕΣΗΕΑ έχουν ξεχάσει πια την λέξη απεργία, και εξορκίζουν τα δεινά του δημοσιογραφικού κλάδου με λιτανείες και τις ευλογίες του Πατριάρχη ώστε να γίνεται πάρτι με χοργηγίες-ξέπλυμα από βιομηχανίες και Τράπεζες για το Μορφωτικό Ίδρυμα και σεμινάρια.
Έρχονται να συνεχίσουν την κατεδάφιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων για να διοργανώνουν ΜΟΝΟ «φιλολογικό τσάι», σύμφωνα με τις υποδείξεις εργοδοτών, κυβερνητικών, καραμανλικών αρθρογράφων και άλλων χορηγών.
Και για να γίνουν αυτά σε χρόνο μηδέν - ώστε να εξοφλήσουν τα γραμμάτια - μόνο τις γεωτρήσεις του Ερντογάν δεν επικαλέστηκαν ως άλλοθι.
Στην πρεμιέρα της θητείας του νέου ΔΣ ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ Δημ. Τσαλαπάτης κατήγγειλε όλα αυτά και το συνασπισμό της συνδικαλιστικής ντροπής επισημαίνοντας ότι:
Η αποχώρηση μας από την σημερινή ψηφοφορία για την συνέχιση της συμπόρευσης Αντωνιάδου- Καπάκουκαι και στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως και στην προηγούμενη θητεία, εκφράζει την πλήρη αντίθεση μας στις πρακτικές του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που υλοποιεί αυτή η σύμπραξη.
Ήδη έχουν αρχίσει και συνεχίζονται, οι εκκαθαρίσεις εν λειτουργία σε εφημερίδες, οι στάσεις πληρωμών, οι περικοπές μισθών στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ στα γραφεία Τύπου.
Μαζί με τις συντάξεις έρχονται και περικοπές στις επικουρήσεις και στο εφάπαξ.
Οι απολύσεις με την εργοδοτική αυθαιρεσία συνεχίζονται, καθώς αυτή κορυφώνεται σε ραδιόφωνα τηλεοράσεις και το διαδίκτυο.
Καταψηφίζουμε τις πολιτικές και συνδικαλιστικές πρακτικές που οδήγησαν και οδηγούν την ΕΣΗΕΑ τον ΕΔΟΕΑΠ, την ΕΡΤ, όλους τους εργαζόμενους τους ανέργους και τους συνταξιούχους, σε δρόμο που δύσκολα έχει επιστροφή.
21/06/2019
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
"