ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Το Σ.Ε.Φ. δεν σταματά να εκσυγχρονίζεται

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι ένας οργανισμός που κατάφερε να παραμείνει ζωντανός μέσα στην κρίση, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αθλητισμού και όχι μόνο.
Για να ακολουθήσει τις επιταγές της εποχής, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του πολυχώρου-Σ.Ε.Φ. εργάζονται αδιάκοπα και ακούραστα με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Για το σκοπό αυτό, ανακαινίστηκε πρόσφατα, πλήρως η αίθουσα.. «Μελίνα Μερκούρη», η οποία διαθέτει πλέον 908 αναδιπλούμενα καθίσματα, υπερυψωμένη σκηνή συνολικής επιφανείας 215 τ.μ., εξοπλισμένη με αναβατόριο για ΑΜΕΑ. Παράλληλα τοποθετήθηκαν κουρτίνες για συσκότιση, τέσσερις σύγχρονες αυτόνομες μονάδες κλιματισμού και γυάλινες θύρες στην είσοδο. Η συγκεκριμένη αίθουσα είναι μία από τις μεγαλύτερες συνεδριακές αίθουσες στην Αττική.
Σε ότι αφορά στην Αρένα, τοποθετήθηκε τελευταίας τεχνολογίας πίνακας matrix, αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες και έγινε φωτομέτρηση (μέτρηση της διάχυσης του φωτός), ενώ αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν νέα καθίσματα. Επίσης, έγινε υπερύψωση κιγκλιδωμάτων του κάτω διαζώματος, όπως όρισαν οι πυροσβεστικές διατάξεις και ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της μοκέτας στον δακτύλιο περιμετρικά της αρένας. Μείζονα παρέμβαση ήταν και η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου, κεντρικού πίνακα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με νέο, πιστοποιημένο σύμφωνα με τους διεθνείς ηλεκτρολογικούς κανονισμούς ασφαλείας.
Ολοκληρώθηκαν οι τακτικές συντηρήσεις του συστήματος πυρανίχνευσης και εκπονήθηκε νέα μελέτη πυροπροστασίας. Η σχετική μελέτη υποβάλλεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και στις αρμόδιες υπηρεσίες (πυροσβεστική) για την έκδοση πιστοποιητικού άδειας λειτουργίας τέλεσης αγώνων. Συνάμα έγινε συντήρηση των υποσταθμών σε τομείς, οι οποίοι έμειναν επί μακρών ασυντήρητοι. Πραγματοποιείται τακτική συντήρηση: αντλιοστασίου θαλάσσης, κτηρίου ενέργειας και κεντρικού δικτύου πυρόσβεσης, ενώ έγινε αγορά λέβητα 1.8 εκ. kcal και αντίστοιχου καυστήρα, όπως και αντικατάσταση των σακόφιλτρων στις κλιματιστικές μονάδες.
Τοποθετήθηκαν μετρητές για τον πλήρη έλεγχο-καταμέτρηση της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειες στους χρήστες των χώρων που εκμισθώνονται, ενώ έγινε και αλλαγή του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα την αισθητή μείωση του ετήσιου κόστους κατανάλωσης.

Είναι πλέον γεγονός η αναβάθμιση των προπονητηρίων (Αίθουσα Ζ: διαμόρφωση με γυψοσανίδες, Αίθουσα 6: επισκευή παρκέ, Αίθουσα 4: αντικατάσταση προβολέων με νέους τεχνολογίας LED, προμήθεια πάγκων και χρονομέτρων και κλωβών αποθήκευσης αθλητικού υλικού).

Βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης η μόνωση των αρμών, ειδικά στα σημεία που προκαλούσε προβλήματα στους χώρους προθέρμανσης.

Εκδόθηκαν άδειες για θύρες πανικού (διάνοιξη με αδιατάρακτη κοπή) στις αίθουσες 8, 9 (επιτραπέζιας αντισφαίρισης) και οι θύρες κοινού 1-5 στις αντίστοιχες ράμπες (1-5 ανόδου καθόδου κοινού προς την ταράτσα), οι οποίες πιστοποιήθηκαν από ελεγκτή δόμησης του Τ.Ε.Ε.

Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και αντικατάσταση σχαρών των καναλιών απορροής όμβριων υδάτων στην ταράτσα (χώρος πρόσβασης κερκίδων).

Λειτούργησαν για πρώτη φορά μετά το 2004 οι κάμερες ασφαλείας εισόδων.

Βάφτηκαν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του κελύφους.

Υπογράφτηκαν συμβάσεις και έχει ξεκινήσει ο επανέλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, βάσει του κανονισμού ΕΛΟΤ HD384 με σκοπό την έκδοση υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτου (ΥΕΔ) για το κτήριο.

Αναβαθμίστηκαν οι διοικητικές υπηρεσίες, με την προσθήκη του συστήματος ERP (λογισμικό διαχείρισης λειτουργιών), το οποίο υποστηρίζει και απλοποιεί όλες τις λειτουργίες των διοικητικών διευθύνσεων αυξάνοντας την ταχύτητα, τον έλεγχο , την οργάνωση και την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του ΣΕΦ.