ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Την 1η Ιουλίου στην ΕΡΤ το ντιμπέιτ των αρχηγών

H πραγματοποίηση δημόσιας συζήτησης (Debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων την 1η Ιουλίου 2019, στην ΕΡΤ συμφωνήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διατύπωσαν τη θέλησή τους να μη συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή.
Η Διακομματική Επιτροπή για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, υπό την προεδρία του υπουργού..
Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη, έκρινε αναγκαίο να αποσταλεί επιστολή προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της αναλογικής ισότητας μεταξύ των κομμάτων κατά την προβολή τους, τόσο από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, όσο και από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διατυπώθηκε η ανάγκη σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, ώστε να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά την προβολή τους μέσω του διαδικτύου.
Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποδοθούν από το Υπουργείο προς τα κόμματα, τόσο η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, όσο και η έκτακτη ενίσχυσή τους. Ο Α. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι η Διακομματική Επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου, εφόσον παραστεί ανάγκη, πέραν της προβλεπόμενης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Χρήστος Σίμος, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του ΕΣΡ, Αλέξανδρος Οικονόμου.