ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Δύο ακόμη σειρές του Alpha επιχορηγούνται

Δύο ακόμη ελληνικές τηλεοπτικές σειρές πήραν το πράσινο φως για να επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του ΕΚΟΜΕ, το cash rebate, το οποίο έχει στόχο να τονώσει την ελληνική οπτικοακουστική παραγωγή, αλλά και να προσελκύσει ξένες παραγωγές στη χώρα.
Πρόκειται για δύο σειρές του..
Alpha, το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», το οποίο ήδη μεταδίδεται εδώ και χρόνια, και την κωμική παραγωγή με τίτλο «Κρατάς μυστικό;» σε σενάριο Έλενας Σολωμού και Παναγιώτη Χριστόπουλου, και οι δύο από τη Green Pixel. Η επιδότηση μέρους των δαπανών παραγωγής (των λεγόμενων επιλέξιμων δαπανών) είναι της τάξεως του 35% και αντιστοιχεί σε 58.700 ευρώ για τη “Μουρμούρα” και 311.000 ευρώ για το “Μυστικό”.
Στα γραφεία του ΕΚΟΜΕ προς έλεγχο βρίσκονται δύο ακόμη προτάσεις, η μία για τη γνωστή σειρά «Το σόι σου» και η δεύτερη, σε αρχικό ακόμα στάδιο, με τον τίτλο «Έρωτας μετά».
Σημειώνεται ότι ήδη έχουν επιδοτηθεί και άλλες τηλεοπτικές σειρές, του ΑΝΤ-1 «Μην ψαρώνεις», που προβάλλεται ήδη, το «Λόγω Τιμής - 20 χρόνια μετά» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, που αναμένεται από τη νέα σαιζόν στον Σκάι, οι “Πειρατές του Αιγαίου”, το ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου, που προβάλλεται στο Open, ενώ και η Cosmote TV θα προβάλλει την παραγωγή «Έτερος εγώ - Χαμένες ψυχές», η οποία επίσης επιχορηγείται.
Με βάση στοιχεία ώς τον περασμένο Μάρτιο, η συνολική επένδυση στη χώρα από ταινίες και σειρές, εγχώριες και ξένες, που υπάγονται στις προβλέψεις του Cash Rebate προσεγγίζει τα 29,5 εκατ. ευρώ και η επιστροφή που θα πάρουν οι παραγωγές είναι 9,1 εκατ. Όσον αφορά στις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, υπολογίζεται πως ανέρχονται στις 10.000, καθώς μια ευρεία γκάμα επαγγελματιών δραστηριοποιείται στα γυρίσματα.
Aγγέλα Νταρζάνου / Αυγή