ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

«Θυσία στο βωμό της καρέκλας η ΕΣΗΕΑ»

Από την παράταξη «ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ» λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση σχετικά με την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ., που εκλέχθηκε στις αρχαιρεσίες της 12ης και 13ης Ιουνίου 2019. Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Νέας ΕΣΗΕΑ»:
"Η παρά φύσιν σχέση ΣΥΡΙΖΟ-Ενωμένων επισημοποιήθηκε κόντρα στη βούληση των δημοσιογράφων
Θυσία στο βωμό της καρέκλας η ΕΣΗΕΑ..
Oι μάσκες έπεσαν και το blind date ολοκληρώθηκε με άρον άρον επισημοποίηση της παρά φύσιν σχέσης Καπάκου- Αντωνιάδου και το «γάμο» των Συσπειρω-Ενωμένων γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη βούληση των συναδέλφων. Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η ανίερη συμμαχία ΣΥΡΙΖΟ-Ενωμένων δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και συγκροτήθηκε σε σώμα. Έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε αποδρομή πέτυχε να έχει την τρίτη παράταξη από πλευράς ψήφων στην ΕΣΗΕΑ και να κρατά ομήρους την πλειοψηφούσα παράταξη των Ενωμένων Δημοσιογράφων ποντάροντας στη δίψα της Μαρίας Αντωνιάδου και τους συν αυτή για τις καρέκλες.
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι αυτοεξευτελίστηκαν για μια ακόμα φορά δηλώνοντας από τη μια υπέρμαχοι της θέσης για αναλογικό αντιπροσωπευτικό Προεδρείο και από την άλλη ότι συνομίλησαν με τις παρατάξεις Δημοσιογραφική Συνεργασία (ΚΚΕ) και Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) μόνο. Όταν ερωτήθηκαν γιατί δεν ήλθαν σε επαφή με όλες τις παρατάξεις υποστήριξαν ότι αυτό έγινε για … προσωπικούς λόγους. Το … έργο ανέλαβε να εκτελέσει ο κ. Μάκης Διόγος κατ εντολή της κας Αντωνιάδου και με τη σύμφωνη γνώμη των κυριών Αγάτσα και Γυπάκη
Δηλαδή παραδέχτηκαν ότι η ΕΣΗΕΑ πρέπει να διοικείται με τα προσωπικά τους απωθημένα και τις προσωπικές τους επιδιώξεις ξεχνώντας να αναφέρουν ότι είχαν προσυνεννοηθεί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για τη μοιρασιά των θέσεων. Μια μοιρασιά που ξεκίνησε στο προηγούμενο ΔΣ και έχει οδηγήσει τον κλάδο σε απόλυτη απαξίωση.
Για κάποιους δυστυχώς το σύνθημα «ενωμένοι» και «συσπειρωμένοι» το οποίο προέβαλαν κοροϊδεύοντας τους συναδέλφους ως προς τις προθέσεις τους, αφορά μόνο το στενό φιλικό περιβάλλον, τους «κολλητούς» κι όχι το σύνολο των δημοσιογράφων. Το είχαμε καταγγείλει και πριν από τις αρχαιρεσίες, το διαπιστώσαμε έκπληκτοι και σήμερα. Είναι πλέον σαφές πως Αντωνιάδου και Καπάκος δεν ενδιαφέρονται για το σύνολο των δημοσιογράφων, εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων, αλλά μόνο για να καλύψουν προσωπικές φιλοδοξίες ξεπουλώντας τον κλάδο στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα λειτουργώντας ως γιουσουφάκια της εργοδοσίας των μπαταχτσήδων που φεσώνουν τον ΕΔΟΕΑΠ και αφήνουν στο τέλος ομήρους και στο δρόμο τους συναδέλφους μας.
Στις επιδιώξεις τους θα μας βρουν απέναντι, καθώς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ όλων! Μια ΕΣΗΕΑ που θα σέβεται τις εισφορές των συναδέλφων και δεν θα σπαταλά το υστέρημά τους. Μια ΕΣΗΕΑ που θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε κυβέρνηση και δεν θα ξεπουλά τα πάντα στο βωμό προσωπικών φιλοδοξιών και συναλλαγών κάτω από το τραπέζι.

ΥΓ: Η κα Αντωνιάδου μετά τη συγκρότηση εισηγήθηκε την έγκριση 500 ευρώ για δημόσιες σχέσεις με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας που θα έλθει για να υποστηρίξει όπως η ίδια ισχυρίστηκε τον ΕΔΟΕΑΠ στο ΣτΕ τη Δευτέρα. Το πώς ακριβώς θα υποστηρίξει το Ταμείο μας προφανώς η ίδια θα είναι σε θέση να το εξηγήσει στους συναδέλφους. Φυσικά δεν περιμέναμε να προβληματιστεί από το γεγονός ότι η καταμέτρηση για τα πειθαρχικά τελείωσε τα ξημερώματα και οι άνεργοι που βοηθούσαν την εφορευτική δεν είχαν χρήματα να γυρίσουν σπίτι τους. Άλλωστε τι σημασία έχουν για την κα Αντωνιάδου οι άνεργοι μπροστά στις δημόσιες σχέσεις.
ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ"