ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ: Μωραίνει ο Κύριος...

Η αμηχανία μετά από ένα - αδικαιολόγητα απρόσμενο - εκλογικό αποτέλεσμα είναι δικαιολογημένη. Αλλά η συνέχιση των  ίδιων μεθόδων μετά την εκλογική ήττα, της προχειρότητας, της αδυναμίας εκτίμησης του συσχετισμού των δυνάμεων και της κατανόησης της σημασίας των συμβολισμών, είναι αδικαιολόγητη.
Τούτων λεχθέντων, η επιλογή του..
Βασίλη Βασιλικού ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακατανόητη. Ασφαλώς ο κ. Βασιλικός έχει πλούσιο συγγραφικό έργο που συνδέεται με κρίσιμες ιστορικές στιγμές του τόπου. Τη δεκαετία του 60 ή του 70, όταν η έκδοση του θρυλικού Ζ και η δολοφονία του Λαμπράκη ήταν ακόμη γεγονότα νωπά, θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής ενός εκλογικού σχήματος, όμως σήμερα η επιλογή του δεν σηματοδοτεί κάτι για τους περισσότερους ψηφοφόρους. Για τις παλιότερες γενιές, για την ιστορία και την σημαντική συμβολή του στην ελληνική λογοτεχνία,  ο κ. Βασιλικός θα μπορούσε να έχει τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Αλλά  γιατί επικεφαλής;
Αντίθετα η τοποθέτηση του Γιώργου Γραμματικάκη στην κορυφή του ψηφοδελτίου, ήταν μία από αυτές που θα συμβόλιζαν τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά και θα ενίσχυαν την Προοδευτική Συμμαχία. Ο κ. Γραμματικάκης είχε μια ιδιαίτερα αξιόλογη θητεία στην Ευρωβουλή και υιοθέτησε προοδευτικές θέσεις στη διάρκειά της, με αποκορύφωμα την υποστήριξη του στην συμφωνία των Πρεσπών. Ίσως ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως αρνήθηκε να ενταχθεί σε ευρωψηφοδέλτιο άλλου κόμματος, αν και η εκλογική ήττα του Ποταμιού στις ευρωεκλογές ήταν δεδομένη, προκειμένου να μην εγκαταλείψει σαν "ποντίκι" το βυθιζόμενο σκάφος του Σταύρου Θεοδωράκη, όπως έκαναν άλλοι βουλευτές του που κατέληξαν στη ΝΔ.
Την ίδια ώρα μάλιστα που ο αντίπαλος ετοιμάζει καθαρά συμβολικές κινήσεις, αν η επιλογή του κ. Πικραμένου για τη θέση του επικεφαλής Επικρατείας της ΝΔ επιβεβαιωθεί. Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός ήταν μεταξύ των πολιτικών προσώπων που κατονομάστηκαν στο σκάνδαλο Novartis.
Αν, όπως λέγεται, ο κ. Γραμματικάκης δεν επιλέχθηκε τελικώς επειδή αντιδρούσαν κομματικοί παράγοντες στο Ηράκλειο, από όπου κατάγεται, τότε προφανώς η μετεκλογική αμηχανία έχει μεταβληθεί σε παράλυση. Μωραίνει ο κύριος αυτούς που θέλουν να χάσουν.
- από το tvxs