ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας και η μισθοδοσία

Ψήφισμα εργαζομένων στη Ναυτεμπορική

Στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ αναρτήθηκε ψήφισμα των εργαζομένων στην «Ναυτεμπορική» μετά τις πληροφορίες ότι η Eurobank κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής..
διαχείρισης εν λειτουργία της «Ναυτεμπορικής Α.Ε.» (εφημερίδα, σάιτ, τυπογραφείο) - δείτε ΕΔΩ.
Αναλυτικά στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:
"Οι εργαζόμενοι στην τελευταία οικονομική εφημερίδα που έχει απομείνει, «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», στηρίζουν τις προσπάθειες για τη συνέχιση της έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας που αδιάλειπτα επί 95 χρόνια ενημερώνει τον επιχειρηματικό και όχι μόνο κόσμο.
Η συνέχιση της έκδοσης δεν μπορεί ωστόσο να γίνεται σε βάρος των εργαζομένων που συνεχίζουν επί δύο σχεδόν χρόνια να εργάζονται και να πληρώνονται με καθυστέρηση έως και δύο μήνες.
Βεβαρημένη με δανειακές και άλλες υποχρεώσεις τις οποίες αδυνατεί να εξυπηρετήσει, η ιστορική εφημερίδα «H Ναυτεμπορική» οδηγείται σε ειδική εκκαθάριση. Απόφαση των εργαζομένων είναι να συνεχίσουμε παρά τις δυσκολίες να κρατήσουμε ζωντανή την εφημερίδα, το site και το πιεστήριο, τα οποία αποτελούν σημαντικό πυλώνα ενημέρωσης και δημοκρατίας.
Καλούμε την Τράπεζα και την εργοδοσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων, ζητώντας, το συντομότερο δυνατόν, την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι δημοσιογράφοι θα πράξουν το καθήκον τους με σεβασμό στους αναγνώστες των Μέσων της ιστορικής εφημερίδας.
Σε συνεργασία με τις Ενώσεις μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ), ζητάμε οι εργοδότριες και η Τράπεζα, να πράξουν όλα τα αυτονόητα για να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας και η μισθοδοσία, όροι εκ των ων ουκ άνευ για την συνέχιση έκδοσης αυτής της οικονομικής εφημερίδας."