ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η «Ναυτεμπορική»

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία

Δραματικές εξελίξεις στην ιστορική Ναυτεμπορική της οικογένειας Αθανασιάδη καθώς η Eurobank
κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία της «Ναυτεμπορικής Α.Ε.» (εφημερίδα, σάιτ, τυπογραφείο).
Σύμφωνα με πληροφορίες..
κατατέθηκε και αίτηση προληπτικών μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία από τους πιστωτές. Μέσω αυτής της διαδικασίας όποιος αγοράσει τον τίτλο δεν θα έχει την υποχρέωση να κρατήσει τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες η Eurobank προτίθεται (χωρίς να υποχρεούται) να καταβάλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων μέχρι τους πλειστηριασμούς
Η εκδίκαση της αίτησης αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αφού ολοκληρωθεί η αποτίμησή τους, τα σήματα («Ναυτεμπορική», naftemporiki.gr), το τυπογραφείο και τα ακίνητα της εταιρείας θα βγουν άμεσα σε πλειστηριασμό, σε μία διαδικασία αντίστοιχη αυτής που ακολουθήθηκε σε «Πήγασο» και ΔΟΛ.
Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank είχε καταγγείλει προ μηνών τα δάνεια της «Ναυτεμπορικής» (φέρονται να υπερβαίνουν τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ σε αντίστοιχο ύψος εκτιμάται ότι ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς).
Η επιχείρηση τελούσε σε καθεστώς αναστολής για διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών.
H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απηύθυνε άμεσα ερώτημα στην εισηγμένη, ζητώντας της να σχολιάσει τις πληροφορίες, ώστε να λάβει σχετικές αποφάσεις.
Με τη σειρά της, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η εταιρεία «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ –ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», υποστήριξε πως δεν έχει λάβει γνώση μέχρι και σήμερα αιτήσεως με την οποία να ζητείται η υπαγωγή της σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης. Αναλυτικά η ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο έχει ως εξής:
Αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την κατάθεση αίτησης για την υπαγωγή της εταιρίας «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ –ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία, η εταιρία «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ –ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ανακοινώνει τα ακόλουθα, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού: Η Εταιρία δεν έχει λάβει γνώση μέχρι και σήμερα αιτήσεως με την οποία να ζητείται η υπαγωγή της σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68-77 ν. 4307/2014. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ. 2 του ν. 4307/2014, η εν λόγω αίτηση υποβάλλεται μόνον από πιστωτές, ήτοι χωρίς τη συμμετοχή της επιχείρησης και κοινοποιείται στην επιχείρηση δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από την δικάσιμο, σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 4 ν. 4307/2014. Ομοίως η Εταιρία δεν έχει λάβει γνώση αιτήσεως για την λήψη προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο υποβληθείσας αίτησης υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 3 ν. 4307/2014. Η Εταιρία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να πληροφορηθεί το συντομότερο δυνατό εάν έχουν υποβληθεί οι ως άνω αιτήσεις,ώστε ναενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό.