ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Το νέο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και οι στόχοι της Συσπείρωσης

Από την παράταξη της ΕΣΗΕΑ «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση σχετικά με την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ., που εκλέχθηκε στις αρχαιρεσίες της 12ης και 13ης Ιουνίου 2019. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Το νέο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ.. και οι στόχοι μας
Στη συγκρότηση ενός λειτουργικού προεδρείου της ΕΣΗΕΑ συνέβαλε η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος οργάνου του σωματείου μας.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να αναδειχθεί ένα αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, όπως είναι η πάγια αρχή της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ, καθώς υπήρξαν παρατάξεις που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτό, ενώ άλλες κατάθεσαν ένα πλαίσιο που αντιστρατεύονταν τις βασικές επιτυχίες του κλάδου τα τελευταία χρόνια (σωτηρία ΕΔΟΕΑΠ, υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο Δημόσιο, άρνηση ψήφισης του νέου διεθνούς κώδικα δεοντολογίας).
Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ συμφώνησε με την παράταξη ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ στην ανάδειξη ενός λειτουργικού προεδρείου που θα έχει ως στόχους:
  • Τη συνέχιση της μάχης για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ ενόψει και της «μάχης των μαχών», της 24ης Ιουνίου, οπότε και εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή των εργοδοτών κατά του 2%.
  • Την εφαρμογή της νέας συλλογικής σύμβασης και της νέας ΚΥΑ για το Δημόσιο που σαμποτάρεται από τους γραφειοκράτες (π.χ. ΕΡΤ)
  • Την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, μετά από πολλά χρόνια, στον ιδιωτικό τομέα.
  • Τη διατήρηση και ανάπτυξη όλων των Δημόσιων Μέσων, χωρίς περικοπές των δομών τους και του δημοσιογραφικού δυναμικού τους.
  • Την τήρηση της δεοντολογίας και την εξασφάλιση της αξιοπιστίας στην ενημέρωση των πολιτών. 
 Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος"