ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Η ελευθεροτυπία υπονομεύεται από τα fake news και τη λογοκρισία

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη».
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι «η ελευθεροτυπία, έννοια και αξία κομβική για τη δημοκρατία,..
υπονομεύεται καθημερινά από πρακτικές όπως τα fake news, η λογοκρισία, ή ο λεγόμενος "κίτρινος τύπος" τόσο στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ψηφιακές πλατφόρμες».
Η ΓΓΕΕ επισημαίνει: «Η προστασία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, η τήρηση της δεοντολογίας και η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και του πλουραλισμού αποτελεί πρώτιστο καθήκον όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον κλάδο των ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να καταστεί σαφές πως η ποιότητα της ενημέρωσης είναι άμεσα συνυφασμένη με τις συνθήκες εργασίας εντός των οποίων καλούνται να ασκήσουν τον ρόλο τους οι εργαζόμενοι του Τύπου. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στέκεται στο πλάι όλων των εργαζόμενων στον χώρο του Τύπου. Η επικείμενη υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης, τα μέτρα στήριξης του Τύπου που ανακοινώθηκαν πρόσφατα αλλά και η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για την αναβάθμιση της ενημέρωσης και τη βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων».