ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΑΣΕΠ, Μητσοτάκης και Παιδεία δεν πάνε μαζί, κυρία Φλέσσα

Στη δημοσιογραφική ερώτηση "γιατί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη", η υποψήφια του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας Βίκυ Φλέσσα απάντησε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο κόμμα για τη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση επειδή ο αρχηγός "είναι σταθερά προσηλωμένος στην αριστεία και την Παιδεία και εάν γινόταν ένα ΑΣΕΠ πολιτικών αρχηγών, θα..
ήταν ο μόνος που θα περνούσε".
Η απάντηση της κυρίας Φλέσσα θα ήταν ιδιαιτέρως χαριτωμένη αν δεν ερχόταν να ξύσει μια παλιά πληγή (διαγωνισμός ΑΣΕΠ του 1998), για την οποία το κόμμα του κ. Μητσοτάκη αρνήθηκε από το 2004 και μετά να δώσει λύση, αφήνοντας στην αναμονή χιλιάδες αδιόριστους επιτυχόντες, παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ. Η απάντηση της κ. Φλέσσα θα ήταν επίσης αρκούντως ευφάνταστη εάν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε γυρίσει τόσο επιδεικτικά την πλάτη του στην Παιδεία, βάζοντας "στο ψυγείο" τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και σχολεία Ειδικής Αγωγής που στα σκληρά χρόνια των Μνημονίων αντιμετωπίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία ως πρωτεύοντα πεδία εφαρμογής της λιτότητας.
Οπότε διαγωνισμός ΑΣΕΠ, Παιδεία και Νέα Δημοκρατία μαζί δεν πάνε. Κι αν πάνε όπως πήγαν και με τον διαγωνισμό του 1998, τότε η κ. Φλέσσα θα έπρεπε να μείνει για κάμποσα χρόνια ακόμη στην ΕΡΤ, μια και το κόμμα της θα αργούσε να βγάλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρχηγό ώστε να την εμπνεύσει και να συστρατευτεί μαζί του για το όραμα της νεοφιλελεύθερης εκδοχής της "αριστείας" που προσφέρει λύσεις και θέσεις μονάχα στους προνομιούχους της ελεύθερης αγοράς, αφήνοντας τους υπόλοιπους στην αναμονή.
Με δεδομένη την απέχθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και των νεοδεξιών που τον στηρίζουν για οτιδήποτε άπτεται του Δημοσίου, ακόμη κι όταν αφορά τομείς του κοινωνικού κράτους, όπως Παιδεία και Υγεία, καλύτερα οι υποψήφιοι της Ν.Δ. να μην σκαλίζουν θέματα όπως αυτό του ΑΣΕΠ και των προσλήψεων. Ας κρατήσουν λοιπόν τις ιστορίες περί αριστείας κι ας αφήσουν τα υπόλοιπα κατά μέρος, γιατί μονάχα πικρές μνήμες στους πολίτες ξυπνούν τέτοιου είδους αναφορές.
Και επειδή ένας πολιτικός που στο πέρασμά του από υπουργική θέση κατάφερε να συνδέσει το όνομά του μονάχα με απολύσεις στον δημόσιο τομέα δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα, κυρία Φλέσσα, την επόμενη φορά αρκεστείτε στα του "καλύτερου βιογραφικού της χώρας" και αφήστε το ΑΣΕΠ.

Πέτρος Κατσάκος
(από τη στήλη "Στα ψιλά" της εφημερίδας ΑΥΓΗ  / 02.5.2019)