ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Τα Ellinika Hoaxes θα ελέγχουν τα post μας στο Facebook!

Απίστευτο και όμως ελληνικό: τα Ellinika Hoaxes αναλαμβάνουν τον έλεγχο περιεχομένου όπως άρθρα, βίντεο και εικόνες που θα ανεβαίνουν στο ελληνικό Facebook.
Η διεθνής πλατφόρμα θεώρησε πως τα Ellinika Hoaxes είναι ικανά και αξιόπιστα να κρίνουν αν οι αναφορές των χρηστών του Facebook στην Ελλάδα για ψευδές περιεχόμενο είναι: αληθείς / ψευδείς / συνδυασμός (μίξη γεγονότων και..
παραποιήσεων) / ψευδείς τίτλοι / δεν πληρούν τα κριτήρια για αξιολόγηση / σάτιρα / απόψεις / φάρσες / δεν έχουν αξιολογηθεί.
ΕΑν ένας ισχυρισμός λοιπόν κριθεί ως «ψευδής» από τα Ellinika Hoaxes, πάντοτε μετά από καταγγελία, θα εμφανίζεται χαμηλότερα στις ενημερώσεις. Αν θα εμφανίζεται, εδώ που τα λέμε. Θα συνοδεύεται μάλιστα από σχετική προειδοποίηση, με παραπομπή σε επεξηγηματικό άρθρο τους. Επισημαίνουν ωστόσο (από τα Ellinika Hoaxes) πως «οι χρήστες σε καμία περίπτωση δεν θα παρεμποδίζονται να κοινοποιήσουν έναν ισχυρισμό, ανεξάρτητα από την δική μας αξιολόγηση». Ησυχάσαμε.
«Η συνεργασία με το Facebook θα μας προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες για άμεση ανταπόκριση στη μάστιγα της παραπληροφόρησης, η οποία αποτελεί απειλή για τα θεμέλια της δημοκρατίας. Σκοπός μας ήταν πάντα η ορθή ενημέρωση του πολίτη, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνει σωστές αποφάσεις τόσο για τον εαυτό του όσο και τη χώρα του, ειδικά σε περιόδους όπως η τρέχουσα, όπου οι Ευρωεκλογές μπορεί να στοχοποιηθούν με τη χρήση ψευδών ειδήσεων» λέει ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, Θεόδωρος Δανιηλίδης.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα τη συνεργασία μας στην Ελλάδα με τα Ellinika Hoaxes με βάση την προτεραιότητά μας για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στο Facebook και στην Ελλάδα, εν όψει των προσεχών Ευρωεκλογών» δήλωσε η Laura Bononcini, Διευθύντρια Δημόσιας Πολιτικής του Facebook στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ξέρουμε από τώρα ποια post θα περάσουν χαμηλά, πολύ χαμηλά...
- πηγή: e-tetradio

- διαβάστε: Επισμηνίας λογοκριτής από το Facebook στην Ελλάδα