ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Τόσα χρόνια στην «Πράβντα» και δεν έμαθε τίποτα...

«Θα πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε αυτή τη γιορτή που έρχεται σε δύο χρόνια, τα 200 χρόνια ελευθερίας μετά την Ελληνική Επανάσταση. Αυτό θα πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή γιορτή. Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τη Ναυμαχία στο Άκτιο, διότι έχουμε τη σύγκρουση των δύο κόσμων, της Ανατολής και της Δύσης, θα ήταν ωραίο να έρχονται εδώ τα παιδιά της..
Ευρώπης και να διδάσκονται από αυτή την ιστορία».
Βίκυ Φλέσσα, υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. από την Πρέβεζα.
Αγαπητή κυρία Φλέσσα, με όλο τον σεβασμό: Στη ναυμαχία στο Άκτιο, την οποία επικαλείστε, δεν έγινε καμία σύγκρουση Ανατολής και Δύσης. Η ναυμαχία στο Άκτιο (31 π.Χ.) ήταν η σύγκρουση με φόντο την εξουσία της Ρώμης, μεταξύ του αυτοκράτορα Οκταβιανού και του στρατηγού Μάρκου Αντώνιου, ο οποίος υποστηριζόταν από την Κλεοπάτρα της Αιγύπτου. Μιας Αιγύπτου που ήταν ρωμαϊκή κτήση.
Προφανώς μπερδεύετε τη ναυμαχία στο Άκτιο με εκείνη της Ναυπάκτου, το 1571, όπου από τη μια πλευρά ήταν ο χριστιανικός κόσμος (Ισπανία, Βενετία, Γένοβα κ.ά.) υπό τον Πάπα και από την άλλη η Οθωμανική αυτοκρατορία. Εκεί, όντως, είχαμε σύγκρουση δύο κόσμων.
Μάλιστα η... «Πράβντα» της ΕΡΤ, στην οποία εργαζόσασταν μέχρι πρότινος, έχει πολλές φορές αφιερώσει χρόνο στο εν λόγω ιστορικό γεγονός...
Δημ. Τερζής / ΕφΣυν