ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Συλλήψεις για την τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο

Σε επτά συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ στην Καλαμάτα μετά τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη (ΕΔΩ), κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας δημοτικός σύμβουλος.
Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου,.. κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος ενώ και οι 7 θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα στον εισαγγελέα για να ασκηθούν ποινικές διώξεις.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατασχέθηκαν 69 σαίτες, διάφορα είδη και υλικά κατασκευής τους, καθώς και μείγμα μπαρουτιού.
 H εν λόγω διοργάνωση γίνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας, καθώς από το νόμο είναι παράνομη η κατασκευή και χρήση των σαϊτών και άλλων αυτοσχέδιων βαρελότων. Υπεύθυνοι λοιπόν για την τήρηση μέτρων ασφαλείας είναι η διοργανώτρια αρχή.
Παρά το γεγονός ότι η Καλαμάτα θρηνεί τον χαμό του 53χρονου εικονολήπτη από τον σαϊτοπόλεμο, ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι το έθιμο δεν θα απαγορευτεί ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ως τώρα.