ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Εμπειροι δημοσιογράφοι στην δίκη του Τάραντ

Σε τι δεσμεύτηκαν τα ΜΜΕ της Ν. Ζηλανδίας

Οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι της Νέας Ζηλανδίας συμφώνησαν σήμερα «να περιορίσουν την μετάδοση των δηλώσεων που προωθούν ενεργά την ιδεολογία της λευκής υπεροχής» κατά τη διάρκεια της κάλυψης της δίκης του 28χρονου Μπρέντον Τάραντ, δράστη του μακελειού σε δύο.. τεμένη του Κράισττσερτς που κόστισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους.
«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι τα μέσα που εκπροσωπούμε θα καλύπτουν την επερχόμενη δίκη με υπεύθυνο και ολοκληρωμένο τρόπο. Στον βαθμό που συνάδει με τις αξίες της ανοικτής δικαιοσύνης θα περιορίσουμε τη μετάδοση δηλώσεων που προωθούν ενεργά την ιδεολογία της λευκής υπεροχής ή την τρομοκρατία», ανέφερε η ανακοίνωση που υπογράφουν οι διευθυντές του Radio New Zealand, του TVNZ, του Stuff, του Mediaworks και του NZME.
Παράλληλα οι πέντε μεγάλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι της Νέας Ζηλανδίας συμφώνησαν να μην μεταδώσουν καμία εικόνα ή χειρονομία που προωθεί ή στηρίζει την ιδεολογία της λευκής υπεροχής στη διάρκεια της δίκης και τόνισαν ότι για τον σκοπό αυτό θα φροντίσουν να την καλύψουν «πεπειραμένοι» δημοσιογράφοι.
Ο Αυστραλός ακροδεξιός Τάραντ, κατηγορείται για 50 ανθρωποκτονίες και 39 απόπειρες ανθρωποκτονίας και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Κράισττσερτς τον Ιούνιο.