ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

To KKE καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Απόπειρα πραξικοπήματος έγινε στην Βενεζουέλα από τον αυτονακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό που παρουσιάστηκε κοντά σε στρατιωτική βάση στο Καράκας, περιστοιχισμένος από μια ομάδα ατόμων με στρατιωτική περιβολή και έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο σε πλήρη συντονισμό με την Ουάσινγκτον.
Ο υπουργός Πληροφοριών..
της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες ανέφερε σε ένα τουίτ πως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει μια μικρή ομάδα «προδοτών στρατιωτικών» που επιδιώκουν να προωθήσουν ένα πραξικόπημα.

Σε ανακοίνωσή του για την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει κατηγορηματικά την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας και την επιβολή ως προέδρου του Guaido ή άλλου αχυράνθρωπου των ιμπεριαλιστών.
Η απόπειρα πραξικοπήματος είναι μέρος της βρώμικης επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα και ο λαός μας πρέπει να την καταδικάσει αποφασιστικά.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα».