ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

120 δόσεις εφορίας: Πως θα γίνεται ο υπολογισμός

Πίνακες και παραδείγματα

Ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και της οφειλής θα προσδιορίζεται ο αριθμός των δόσεων με τη νέα ρύθμιση οφειλών προς την εφορία, την οποία προωθεί η κυβέρνηση.
Η τελική μορφή της ρύθμισης θα καθοριστεί ύστερα από τις συζητήσεις που θα γίνουν με τους δανειστές, οι οποίοι έρχονται στην..
Αθήνα στις 6 Μαΐου και αναμένεται να θέσουν ορισμένες απαιτήσεις καθώς έχουν πάντα επιφύλαξη σε σχέση με τις ρυθμίσεις οφειλών, με το επιχείρημα ότι καλλιεργείται «κουλτούρα μη πληρωμής», όπως χαρακτηριστικά λένε.
Ωστόσο, η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα υπερκεράσει τις επιφυλάξεις των δανειστών, με την πρόταση που έχει ετοιμάσει για να «κατεβάσει στο τραπέζι» σύμφωνα με την οποία η ρύθμιση οφειλών θα γίνεται με βάση ορισμένα κριτήρια έτσι ώστε να παρέχεται εξατομικευμένη λύση, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε οφειλέτη και το ύψος των χρεών που έχει δημιουργήσει.
Η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει ότι το ποσό που θα πληρώνει ο οφειλέτης για να εξυπηρετεί τη ρύθμιση θα καθορίζεται με βάση ένα συντελεστή ο οποίος θα αυξάνεται όσο ανεβαίνει και το εισόδημα, με βάση κλιμάκια εισοδήματος.
- δείτε λεπτομέρειες και πίνακες στο money-money ΕΔΩ