ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ενοπλοι απήγαγαν δύο Λίβυους δημοσιογράφους

Δύο Λίβυοι δημοσιογράφοι, που εργάζονται σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας, απήχθησαν την Πέμπτη από μια ένοπλη ομάδα κοντά στην Τρίπολη, ενώ κάλυπταν τις συγκρούσεις στην περιοχή, και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.
Το τηλεοπτικό κανάλι Libya al-Ahrar εξέφρασε τη "βαθύτατη.. ανησυχία" του για την "εξαφάνιση' του Μοχάμαντ αλ Γκουρτζ και του Μοχάμαντ αλ Σιμπάνι με τους οποίους χάθηκε κάθε επαφή το απόγευμα της Πέμπτης.
Στα νότια προάστια και τα περίχωρα της Τρίπολης διεξάγονται σφοδρές μάχες από τις 4 Απριλίου, όταν ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του εναντίον της κυβέρνησης ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της Ανατολικής Λιβύης. Το κανάλι, που τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, υποστηρίζει ότι οι δύο δημοσιογράφοι αιχμαλωτίστηκαν από άνδρες πιστούς "στις δυνάμεις του αλ Καράμα", όπως αποκαλείται η επιχείρηση του Χάφταρ και "οδηγήθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία".
Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, οι δύο δημοσιογράφοι αιχμαλωτίστηκαν από τις δυνάμεις Αλ Κανιάτ, που σσυνεργάζονται με τον στρατό του Χάφταρ, στην περιοχή Ασαϊντία, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Τρίπολης. Πιθανολογείται ότι κρατούνται στην πόλη Ταρχούνα, όπου έχει το αρχηγείο του ο Χάφταρ.