ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Νέο κλείσιμο ψαλίδας για τις εθνικές εκλογές

Στο μισό η διαφορά από το Μάρτη του 2017 - Δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos για το Tvxs

Περαιτέρω μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της έρευνας για τις ευρωεκλογές (EΔΩ). Στο δεύτερο μέρος που αφορά στις..
εθνικές εκλογές, στην πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κλείνει, συνεχίζοντας την πτώση που καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις από τον Μάρτιο του 2017 και φτάνοντας σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο.
Πλέον η διαφορά βρίσκεται στις 6,5 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 27,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20,7%.
Όπως και στις μετρήσεις για τις ευρωεκλογές, έτσι και στις εκτιμήσεις για τις εθνικές εκλογές οι αναποφάσιστοι αναμένεται με την τελική στάση τους να καθορίσουν και το αποτέλεσμα, οδηγώντας ενδεχομένως και στην ανατροπή. 
Η συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 49% ενώ αυτή της ΝΔ είναι στο 84%.

Σημειώνεται πως η Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται να προκαλεί πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα, καθώς  στους 13 νομούς της Μακεδονίας η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στις 14,3 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι μόλις 4,2 μονάδων στους υπόλοιπους νομούς της χώρας.
Τρίτο κόμμα, στην πρόθεση ψήφου, έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 7,3% και τέταρτο το ΚΚΕ με 6,2%.
Η Χρυσή Αυγή, όπως και στις μετρήσεις για τις ευρωεκλογές, εμφανίζει πτώση στα ποσοστά της, συγκεντρώνοντας 4,3%, γεγονός που ενδεχομένως να οφείλεται στην ενίσχυση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου (Ελληνική Λύση), το οποίο πιάνει πλέον το όριο του 3% για είσοδο στην επόμενη Βουλή.
Αντίθετα εκτός Βουλής μένουν τρία κόμματα που σήμερα βρίσκονται στο κοινοβούλιο: Η Ένωση Κεντρώων (2,2%), το ΠΟΤΑΜΙ (1,1%) και οι ΑΝΕΛ (0,3%). Ιδιαίτερα για τα δύο τελευταία η δημοσκοπική κατάρρευση είναι παταγώδης.  (δείτε αναλυτικά πίνακες στο tvxs EΔΩ)