ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Η διαπλοκή βαράει τα νταούλια και τα κόμματα εξουσίας χορεύουν

της Δέσποινας Σπανού

Τις τελευταίες εβδομάδες είναι απόλυτα εμφανές ότι εν όψει των εκλογών βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πρωτοφανής, για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα, πόλεμος μεγαλοκαρχαριών, με τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας να μοιάζουν με «ορντινάντσες» εξυπηρέτησής τους και μάλιστα δεύτερης διαλογής.
Ο βρόμικος πόλεμος, που..
βρισκόταν εδώ και καιρό σε εξέλιξη στο παρασκήνιο, άρχισε να έρχεται στο προσκήνιο από πέρσι, επιβεβαιώνοντας ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και φυσικά η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβέρνησαν και δεν κυβερνούν στην πραγματικότητα αυτόν τον τόπο. Τόσο οι μεν όσο και οι δε λειτουργούν σαν οσφυοκάμπτες μεγαλοκαρχαριών, με χαρακτηριστικά συμμοριτών. Πολύ απλά, η διαπλοκή βαράει τα νταούλια και τα κόμματα εξουσίας χορεύουν.
Η αρχή έγινε με την υπόθεση της Novartis (υπαρκτό σκάνδαλο) πριν από μερικούς μήνες. Τα συγκεκριμένα στοιχεία όμως που ήρθαν στην επιφάνεια μετά το «κονταροχτύπημα» του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για χάρη της δημιουργίας εντυπώσεων και μόνο (όπως άλλωστε αποδείχτηκε αφού, αντί για τα ονόματα-βόμβες που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, μόνο για δύο πρώην υπουργούς έγινε άρση ασυλίας) επιβεβαίωσαν ότι όσοι, τάχα, αναλαμβάνουν τα ηνία της εξουσίας, δεν ασκούν διακυβέρνηση αλλά αρέσκονται στην εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων. Με το αζημίωτο φυσικά! Οπως άλλωστε είπε ξεδιάντροπα ο βουλευτής της Ν.Δ., Χαρ. Αθανασίου, «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού».
Η συνέχεια στον «βρόμικο πόλεμο» των συμμοριτο-επιχειρηματιών δίνεται τις τελευταίες εβδομάδες, με τα κόμματα εξουσίας να συντάσσονται δημόσια και ξεκάθαρα πίσω (!) από συγκεκριμένους μεγαλοσχήμονες, οι οποίοι γιγαντώθηκαν μέσα στα χρόνια των μνημονίων με τη λήψη άκρως χαριστικών για τα συμφέροντά τους πολιτικών αποφάσεων. Οι κ. Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης μοιάζουν με -άξιες θλίψης- μαριονέτες, που άγονται και φέρονται ανάλογα με τα «θέλω» των μεγαλοκαρχαριών που στηρίζουν είτε τον έναν είτε τον άλλον αντίστοιχα.
Με τεράστιες τις ευθύνες των δύο διεκδικητών για την πρωθυπουργία, η Ελλάδα μοιάζει στη δήθεν μεταμνημονιακή περίοδό της με μια χώρα που έχει επιστρέψει πολλές δεκαετίες πίσω, με τις δημοκρατικές αξίες να έχουν «κουρευτεί» επικίνδυνα. Μετά από 3 διαδοχικά μνημόνια, άκρως επώδυνα για τη συντριπτική πλειονότητα του λαού, αντί να έχουν ενισχυθεί οι θεσμοί και ο ρόλος του κράτους, με την αρωγή του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, την εξουσία έχουν αναλάβει μεγαλοσχήμονες, οι οποίοι αρέσκονται να λειτουργούν παρασκηνιακά και να συμπεριφέρονται σαν «χαλίφηδες».
Οι πολίτες όμως έχουν την ευκαιρία στις επικείμενες «τριπλές» κάλπες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν για τους ίδιους και τα παιδιά τους ένα πραγματικά δημοκρατικό παρόν και μέλλον.
Είναι αστείος ο μεθοδευμένος μύθος, και προφανώς πηγάζει από συγκεκριμένα κέντρα εσκεμμένα, ότι οι επιλογές τους περιορίζονται στον Αλέξη ή στον Κυριάκο. Στις επικείμενες εκλογικές μάχες συμμετέχουν κόμματα, με προεξάρχουσα τη Λαϊκή Ενότητα, που με ήθος και πίστη στις αρχές και στις αξίες τους καθημερινά αγωνίζονται για την κοινωνία και όχι για τα συμφέροντα μεγαλοκαρχαριών.

*Η Δέσποινα Σπανού είναι υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα / το κείμενό της είναι από την ΕφΣυν