ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Πέθανε ο «Αργύρης» της Γλυκιάς Συμμορίας

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος, που τους τελευταίους τρεις μήνες, έδινε μάχη για τη ζωή του έχοντας υποστεί διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ο Τάκης Μόσχος έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τον ρόλο του «Αργύρη» στην ταινία Γλυκιά Συμμορία του Νίκου Νικολαΐδη, η οποία..
θεωρείται μία από τις εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας του 1980.
 Με καταγωγή από τη Χαλκίδα, πρωτοεμφανίστηκε σε ταινίες όπως ο «Άγγελος», όμως ο ρόλος που άλλαξε τα πάντα στην καριέρα του και έφερε την αναγνώριση ήταν στη «Γλυκιά Συμμορία», όπου υποδύθηκε έναν άνεργο ηθοποιό, που ζούσε στο περιθώριο και την παραβατικότητα.
Από το 2000 ζούσε μόνιμα στη Σκόπελο όπου και δηµιούργησε την Ερασιτεχνική Θεατρική Οµάδα Σκοπέλου (ΕΘΟΣ), µε σκοπό να διδάξει και να αναδείξει τη θεατρική τέχνη, ενώ παράλληλα έκανε µαθήµατα σε παιδιά του Γυµνασίου. Ένας από τους τελευταίους ρόλους του στο σινεμά ήταν στην ταινία «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2014.
Τον Οκτώβριο του 2018 εγκατέλειψε προσωρινά τη Σκόπελο και µετακόµισε στην Κοζάνη, όπου συµµετείχε στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Ρωµαίος και Ιουλιέτα», στον ρόλο του πατέρα Λαυρέντιου. Ωστόσο η υγεία του τον πρόδωσε και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Στα τέλη Μαρτίου ο ηθοποιός έπεσε σε κώμα μετά από μια νέα σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων και δεν ξύπνησε ποτέ.