ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Μπορούν να βάλουν τη γάτα της Βούλτεψη στα δελτία της ΕΡΤ

Τι λέει ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων - Δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί μια δήλωση ούτε να γίνει μοντάζ, σε ζωντανή σύνδεση - Μαύρο το όραμα της ΝΔ για την ΕΡΤ

Μετά τις τελευταίες επιθέσεις κατά της ΕΡΤ και με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ που έκανε λόγο για «μετατροπή της ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θεσεων της ΝΔ» (δηλώσεις Χαρ. Αναστασίου κλπ ΕΔΩ), ο εκπροσωπος τωνδημοσιογράφων στην Ελληνική Τηλεόραση, Νίκος Κορόβηλας, εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
Στο ίδιο έργο θεατές οι συνάδελφοι..
δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αλλά και η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, όσον αφορά στις λυσσαλέες επιθέσεις που δέχεται η Δημόσια τηλεόραση από την αξιωματική αντιπολίτευση.Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου βγήκε σε ζωντανή σύνδεση από το περιστύλιο της Βουλής στην εκπομπή «Απευθείας» και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την υπόθεση Novartis. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Εκ των αντιδράσεων αυτών η Ν.Δ. προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fakenews, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες». 
Οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα έπρεπε να γνωρίζουν μερικά πράγματα που για τους περισσότερους ανθρώπους της τηλεόρασης είναι αυτονόητα. Ήτοι: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΤΑΖ ΣΕ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ. Αν οι τεχνικοί της ΕΡΤ είχαν καταφέρει κάτι τέτοιο θα πραγματοποιούσαν ΘΑΥΜΑ. Τις τοποθετήσεις του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέδωσε. Τονίζω. Όχι σε κάποιο βίντεο αλλά σε απ’ ευθείας σύνδεση. Διαβεβαιώ τους συντάκτες της ανακοίνωσης ότι δεν διαθέτουμε μηχάνημα που να επιβάλλει στον ερωτώμενο τις απαντήσεις, επηρεάζοντας την εγκεφαλική του λειτουργία. Ο ίδιος ο κύριος Αθανασίου άλλωστε στην διευκρινιστική του δήλωση δεν στράφηκε εναντίον της ΕΡΤ που απλώς αναμετάδωσε το λόγο του.
Το δεύτερο μέρος της ανακοίνωσης που αποτελεί απειλή κατά των δημοσιογράφων που τελούν το καθήκον τους, δηλαδή να θέτουν ερωτήσεις, είναι αυτό που μας προβληματίζει τα μάλα. «Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fakenews, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες». Λόγω του γεγονότος ότι όλοι μας ζήσαμε την περίοδο του μαύρου στην ΕΡΤ της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και της δημιουργίας των μορφωμάτων της ΔΤ και ΝΕΡΙΤ, αναρωτιόμαστε τι εννοούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης; Μήπως πως στόχος είναι η συρρίκνωση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα κατά τα πρότυπα των μορφωμάτων; Δηλαδή μία τηλεοπτική συχνότητα και ένα ραδιόφωνο. Μήπως ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν; Για να είμαστε πιο σαφείς. Η ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που οραματίζονται οι συντάκτες της ανακοίνωσης περιλαμβάνει ρεπορτάζ όπως εκείνο το αλήστου μνήμης κατά το οποίο… οι καθαρίστριες είχαν κινηθεί εναντίον των ΜΑΤ; Ή μήπως ένα κανάλι που ΔΕΝ θα μεταδίδει την ομιλία του εκάστοτε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης; Μπορεί να θέλουν να πρωτοτυπήσουν και να βάλουν τη γάτα της Κυρίας Βούλτεψη, όπως η ίδια είχε δηλώσει, για να εκφωνεί τα δελτία ειδήσεων.
Η λογική του παραλόγου δεν μπορεί να επικρατήσει. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΕΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ. ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ. Οι τυφλές επιθέσεις κατά της ΕΡΤ δείχνουν άλλα πράγματα και φέρνουν στην επιφάνεια μύχιες σκέψεις για το πώς οραματίζονται κάποιοι την λειτουργία του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα. Μόνο που αυτό το όραμα είναι ΜΑΥΡΟ και έχει ήδη καταψηφιστεί από τον Ελληνικό λαό.
Νίκος Κορόβηλας
Εκπρόσωπος εργαζομένων δημοσιογράφων τηλεόρασης"