ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Φιλοφρονήσεις Τσίπρα σε Χατζηνικολάου και Real Νews

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου

Τη θέση του ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ενώ επέμενε στο «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου». Από τη..
συνέντευξη δεν έλειψαν
οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις αναφορικά με «την πραγματικά αντικειμενική δημοσιογραφική προσπάθεια» που κάνει ο Χατζηνικολάου στην εφημερίδα Real News και με το ότι ο Χατζηνικολάου απέκτησε «πολύ νέος στάτους κορυφαίου δημοσιογράφου».
Στη συνέντευξη ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε:
«Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη. Είναι στρατηγική επιλογή που δεν θα αλλάξει γιατί συνιστά επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Είχα δεχθεί και δέχομαι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές γιατί θεωρούν ότι είναι η στιγμή να δρέψει τους καρπούς μίας θετικής πορείας. Οι κάλπες θα είναι για τις ευρωεκλογές, κρίσιμες εκλογές, για τις περιφερειακές και για τις δημοτικές ακόμη και για κοινοτάρχες».

 Σταχυολογούμε από το twitter του Τσίπρα:
***
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου. Σχεδιάζουμε την εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης, κυρίως για τους πολίτες που έχουν πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα. Μετά το Πάσχα θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό για μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης.
***
Δεν μας χαροποιεί το γεγονός ότι η Τουρκία παίρνει αποστάσεις από τον ευρωπαϊκό δρόμο. Δεν θέλουμε μια αποσταθεροποιημένη Τουρκία, αλλά αντίθετα εργαζόμαστε για αποκλιμάκωση και διπλωματική επίλυση των κρίσεων. Αυτό ωφελεί τις ελληνοτουρκικές και ευρω-τουρκικές σχέσεις.
***
Με το δόγμα της πολυδιάστατης-ενεργητικής εξωτερ. πολιτικής, η χώρα απέκτησε αυξημένο κύρος &αυτοπεποίθηση στη διεθνή σκηνή. Έχει προχωρήσει σε σειρά κρίσιμων γεωπολιτικών συμμαχιών, μέσα από τριμερείς συνεργασίες, με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιορδανία και σύντομα με την Παλαιστίνη
***
Το πολιτικό σκηνικό σήμερα αναδιατάσσεται. Η μεγάλη προοδευτική παράταξη αποκτά ταυτότητα ξανά χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αντίληψη που έχουμε για τον πατριωτισμό και το μέτωπο μας απέναντι στον ακροδεξιό λαϊκισμό και τον εθνικισμό είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας.
 ***
Η αποπληρωμή τμήματος των δανείων του ΔΝΤ είναι η δεύτερη σημαντικότερη στιγμή μετά την έξοδο από τα προγράμματα, το καλοκαίρι του 2018. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αυστηρότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και οι λάθος επιλογές που επιβλήθηκαν, ερχόντουσαν από την πλευρά του ΔΝΤ
***
Η ιστορική αυτή εξέλιξη διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την χώρα μας. Η οικονομία υπεραποδίδει, όλοι οι δείκτες είναι θετικοί, οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την ικανότητα της Ελλάδας. Κερδίζουμε βαθμούς ελευθερίας.
***
  Κάθε φορά που η αντιπολίτευση καλείται να απαντήσει σε υπαρκτά σκάνδαλα που τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια λέει «Πετσίτης». Το έκαναν όταν προέκυψε το ζήτημα των 240 εκατ. ευρώ για το rebate, η ποινική δίωξη για τα 400 εκατ. θαλασσοδάνεια, η καταδίκη, του κ. Ν. Γεωργιάδη κοκ.
***
***
Το πρόβλημα με τους γείτονες ήταν ότι είχαν έναν εθνικιστή ηγέτη που γέμιζε τη χώρα με Φιλίππους & φαντασιώνονταν ότι είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου. Σήμερα έχουμε ανθρώπους που θέλουν να δουν με σοβαρότητα το μέλλον, βλέπουν στην Ελλάδα μια στρατηγική συμμαχία
**
Άλλαξαν το όνομά της χώρας, έβγαλαν τους αλυτρωτισμούς από το Σύνταγμα, τις ονομασίες των δημ. οργανισμών, των δρόμων, του αεροδρομίου, των πινακίδων αυτοκινήτων. Συμφώνησαν να δηλώσουν ότι η γλώσσα τους είναι Νοτιοσλαβική και ότι η αρχαία μακεδονική κληρονομιά ανήκει στην Ελλάδα
***
Οι αξίες του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι οι αξίες του δημοκρατικού κόσμου της μεταπολίτευσης, είναι οι αξίες της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.