ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Κεραυνός τραυμάτισε τέσσερα άτομα στην Ακρόπολη

Κεραυνός χτύπησε περίπου στις 4.30 το απόγευμα στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες. Όλοι διακομίσθηκαν στον Ευαγγελισμό. Από τον κεραυνό διαλύθηκε το αλεξικέραυνο. Ο αρχαιολογικός χώρος εκκενώθηκε και έκλεισε για λόγους ασφαλείας.
Οι δύο τουρίστες φέρουν..
ελαφρά τραύματα από τα τζάμια που έσπασαν από το κουβούκλιο των εκδοτηρίων, στην περιοχή του Ερεχθειου, ενώ επί τόπου μετέβη το ΕΚΑΒ. Οι δύο αρχαιοφύλακες είναι 24 και 52 ετών και υποβλήθηκαν σε καρδιολογικό έλεγχο, από το φόβο ο κεραυνός (η εκκένωση του ηλεκτρικού φορτίου) να έχει προκαλέσει καρδιολογικά προβλήματα. Και οι δύο γυναίκες θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, όπως γίνεται σε περιπτώσεις ηλεκτροπληξίας, για έλεγχο τυχόν αρρυθμιών που μπορεί να εμφανισθούν.
Τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία έπληξε πολλές περιοχές της Αττικής με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες και το χαλάζι. Μόλις χθες μάλιστα, σύμφωνα με το meteo.gr έπεσαν 11.000 κεραυνοί σε όλη την Ελλάδα - οι 700 στην Αττική.