ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Φ. Λαμπρίδη: Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν είμαστε γλάστρες

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε χθες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης καθώς έπρεπε να υποστηρίξει τον αρχηγό του κόμματος και την νέα γκάφα με τους καλλιτέχνες. Ο αντιπρόεδρος έχασε την ψυχραιμία του και τα έβαλε με τους δημοσιογράφους της εκπομπής «Αλλη Διάσταση» της ΕΡΤ. “Παίρνετε θέση εσείς; Ποια ατοπήματα έγιναν; Εσείς είστε δημοσιογράφος της ΕΡΤ» είπε..
στη Φωτεινή Λαμπρίδη και συνέχισε:« Μιλάτε για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και παίρνετε θέση και λέτε ότι έχει κάνει ένα ατόπημα. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης πέρα από τον θεσμικό του ρόλο έχει και μια διαδρομή. Δεν έχει ανάγκη να δείξει δύο τρεις καλλιτέχνες. Είμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις”.
Ο Κωστής Χατζηδάκης επανήλθε σήμερα μέσω τουίτερ για να δείξει την ενόχλησή του και πάλι για την ΕΡΤ και την δημοσιογράφο Φωτεινή Λαμπρίδη:
«Μερικοί στην #ΕΡΤ είναι αμετανόητοι! Δεν ξέρουν να κρατούν στοιχειωδώς τη θέση τους απέναντι στη @neademokratia». 
Η δημοσιογράφος πήρε θέση γράφοντας στο fb:

"Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται τον ρόλο του δημοσιογράφου στη δημόσια τηλεόραση προφανώς ως έναν ρόλο - γλάστρα που θα δίνει απλώς πάσα σε κάθε πολιτικό για να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του χωρίς να απευθύνει τις δύσκολες ερωτήσεις εκ μέρους της κοινωνίας. Διαμαρτυρήθηκε στον αέρα κι έπειτα με εγκάλεσε στο twitter επειδή χρησιμοποίησα τη λέξη «ατόπημα» για το βίντεο του Κ. Μητσοτάκη με τους δημιουργούς το οποίο δημοσιεύθηκε χωρίς την έγκρισή τους με δηλώσεις του που ενόχλησαν. Επικαλέστηκα τις δηλώσεις των ίδιων των δημιουργών και η λέξη ατόπημα ήταν ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός που θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει καθώς οι ίδιοι μίλησαν για εκμετάλλευση από την πλευρά του αρχηγού της ΝΔ (Ο τίτλος ήταν «Όχι στην προεκλογική εκμετάλλευση των δημιουργών»). Ανάμεσά τους και ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και σπουδαίος συνθέτης κος Ξαρχάκος που κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να κατεβάσει το βίντεο λέγοντάς που πως οι δημιουργοί δεν είναι επαίτες.
Οι δημοσιογράφοι της Άλλης Διάστασης μεταφέρουμε τα ερωτήματα που καίνε την κοινωνία σε όλους τους εκπροσώπους. Το ίδιο κάνουμε στις συνεντεύξεις μας με όλα τα κυβερνητικά στελέχη και τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου πιστή στις αρχές της δημοσιογραφίας χωρίς να ενδίδω στις απόπειρες άσκησης ψυχολογικής πίεσης (το λέω κομψά)."